• 0

Kriza im je potpuno slomila krila: Ostaju bez milijardu dolara, ali nema novih otkaza

Predviđanja su da se frekvencija saobraćaja iz 2019. godine neće vratiti najranije do 2023. godine

  • 0
erbas, avion

Foto: Unsplash

Proizvođač aviona Erbas danas je saopštio da su nove restriktivne mere širom Evrope usled pandemije korona virusa učinile situaciju veoma teškom i da će oni izgubiti milijardu evra zbog toga u trećem kvartalu.

Generalni direktor Erbasa, Gijom Fori, kaže da je kompanija prilagodila svoje operacije kako bi se nosila sa virusom i ne očekuje dalje turbulencije usled novih restrikcija.

- Moraćemo da naučimo da živimo sa korona virusom na duže staze. Da, sve to nam otežava život, ali ovakve mere, koje su neophodne, deo su onoga sa čime moramo da se nosimo - rekao je on.

Francuska kompanija je saopštila da je uspela da smanji gubitke u drugoj polovini godine, nakon katastrofalnog poslovanja u prvih šest meseci, pošto su avio-kompanije prizemljile većinu aviona.

Predviđanja su da se frekvencija saobraćaja iz 2019. godine neće vratiti najranije do 2023. godine.

Fori je rekao da jedan od vodećih proizvođača aviona bez obzira na sve - ne planira nove otkaze, mada je oko 15.000 ljudi moralo da ode zbog smanjenja obima posla.

- Ipak, postoji mnogo neizvesnosti, tako da moramo da ostanemo vrlo oprezni. Zajedničkim snagama moramo da izguramo ovu situaciju kako bismo mogli da postojimo kada se završi pandemija - dodao je on.

Erbas je odložio proizvodnju aviona sa manjim kapacitetom sedišta, jer se avio-kompanije ne oporavljaju tako brzo, kao što se očekivalo u prethodna tri meseca.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke