• 0
 ≫ 

"Novi lokdaun bi nas uništio": Tuzlanski privrednici u velikom problemu

 ≫ 

Mere su ovaj put u formi uredbi, a tretirani su najugroženiji sektori

  • 0
Ekonomska kriza u svetu

Foto: Shutterstock

Tuzlanski privrednici imaju velikih problema zbog pandemije korona virusa, od vlasti su očekivali veći angažman na sanaciji štete, a sada žive u zebnji od mogućeg novog ''lokdouna'' koji bi za njih predstavljao preveliki udarac, piše portal Klix.ba

Mere koje su zbog pandemije korona virusa u Tuzlanskom kantonu uvedene u martu dovele su do otpuštanja velikog broja radnika, a nakon toga naišao je period oporavka koji, međutim, nije krenuo potrebnom dinamikom.

Poslodavci sada pozivaju vlast da se probudi i konkretno im pomogne.

Zbog smanjenog obima poslovanja, privrednici teško vraćaju i ranije podignute kredite, a danas poručuju da mere nadležnih nisu dale adekvatne rezultate, navodi sarajevski portal.

Dugo najavljivani set mera "Korona 2" Vlade Federacije BiH od 23. oktobra je aktivan, mere su ovaj put u formi uredbi, a tretirani su najugroženiji sektori.

Proteklih dana u bh. medijskom prostoru pominje se mogućnost ponovnog uvođenja lokdauna, što bi, za privrednike, kako navode, imalo nesagledive posledice.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>