• 0

"Novi lokdaun bi nas uništio": Tuzlanski privrednici u velikom problemu

Mere su ovaj put u formi uredbi, a tretirani su najugroženiji sektori

  • 0
Ekonomska kriza u svetu

Foto: Shutterstock

Tuzlanski privrednici imaju velikih problema zbog pandemije korona virusa, od vlasti su očekivali veći angažman na sanaciji štete, a sada žive u zebnji od mogućeg novog ''lokdouna'' koji bi za njih predstavljao preveliki udarac, piše portal Klix.ba

Mere koje su zbog pandemije korona virusa u Tuzlanskom kantonu uvedene u martu dovele su do otpuštanja velikog broja radnika, a nakon toga naišao je period oporavka koji, međutim, nije krenuo potrebnom dinamikom.

Poslodavci sada pozivaju vlast da se probudi i konkretno im pomogne.

Zbog smanjenog obima poslovanja, privrednici teško vraćaju i ranije podignute kredite, a danas poručuju da mere nadležnih nisu dale adekvatne rezultate, navodi sarajevski portal.

Dugo najavljivani set mera "Korona 2" Vlade Federacije BiH od 23. oktobra je aktivan, mere su ovaj put u formi uredbi, a tretirani su najugroženiji sektori.

Proteklih dana u bh. medijskom prostoru pominje se mogućnost ponovnog uvođenja lokdauna, što bi, za privrednike, kako navode, imalo nesagledive posledice.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke