• 0

Odgovorna potrošnja i proizvodnja

Za odgovorne kompanije poslovni rezultati nisu jedino merilo uspeha. Jednako je važan i način na koji se ti rezultati ostvaruju, odnosno da doprinose zaštiti životne sredine i boljitku za buduće generacije

  • 0
NIS Foto: NIS

U svetu u kom se resursi troše sve većom brzinom, odgovorna potrošnja i proizvodnja su među osnovnim preduslovima za dalji održivi razvoj.

Jedna od domaćih kompanija kojoj su principi održivog razvoja u temelju svih biznis procesa je i NIS u čiju je modernizaciju od 2009. godine uloženo preko 3 milijarde evra. Svi projekti NIS-a podrazumevaju odgovornu potrošnju resursa i proizvodnju koja ne narušava zaštitu životne sredine. Cilj ove kompanije je ambiciozan – radni procesi bez povreda i štetnih uticaja na okolinu.

Zbog toga je veliki deo investicija NIS-a plasiran baš u projekte zaštite životne sredine, posebno u Rafineriji nafte Pančevo. U skladu sa tim i dalja modernizacija Rafinerije imaće za cilj ne samo efikasniju proizvodnju, već i unapređenje zaštite životne sredine.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>