• 0

Pica, alkohol, marihuana: Šta su Amerikanci stvarno radili noćas

Najviše se prodavalo vino, pa žestina i pivo

  • 0
Amerika, izbori, americki izbori Foto: Tanjug/AP

Bez obzira na političke sklonosti Amerikanci su u izbornoj noći bili jedinstveni, pod stresom su konzumirali natprosečne količine hrane, pića i marihuane.

Sa odmicanjem izborne noći naglo je porasla dostava hrane i pića te prodaja alkohola i trave.

Dostavna kompanija za alkohol Drizly saopštila je da je u odnosu na prethodna četiri utorka potražnja porasla 68 posto. U glavnom gradu Vašingtonu skočila je čak 133 odsto, u Njujorku 110 posto. Nešto umereniji bili su potrošači u Los Anđelesu, porast potražnje od tek 35 odsto.

U "demokratskim" saveznim američkim državama u kojima posluje Drizly potražnja je skočila 75 posto u odnosu na prethodna četiri utorka, u "republikanskim" saveznim državama potražnja je porasla prosečno 33 posto.

Najviše se prodavalo vino (42 odsto prodaje), pa žestina 41 odsto i pivo 15 posto, objavila je ta bostonska kompanija. Kompanija Eaze, koja prodaje marihuanu, imala je 17 odsto porasta potražnje u Kaliforniji u poređenju sa prethodnim utorkom.

Prema trendovima koje je u utorak poslepodne zabeležio Gugl najviše se pretraživala fraza: pice, kineska hrana, sušhi i meksička hrana "u blizini".

Fraze pržena hrana u blizini i prodavnica alkohola u blizini zabeležile su sopstveni rekord u guglanju, a jedan od komentatora upitao se kako je moguće da nakon 11 meseci epidemije koronavirusa još toliko ljudi to ne zna.

I picerije su zabeležile snažni porast potražnje koji se kretao i do trostrukog broja narudžbina u odnosu na uobičajeni promet utorkom.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>