• 19

Usvojeno: 10.000 dinara medicinarima uskoro, biće i rebalans budžeta

Pomoć će biti isplaćena do kraja godine

  • 19
Rengenski snimak, pluća, Lekar, Doktor, Pacijent, Bolest, Rak, Terapija Foto: Shutterstock

Na današnjoj sednici je doneta odluka da se zaposlenima u zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže zdravstvenih ustanova jednokratno isplati novčana pomoć u iznosu od 10.000 dinara.

Kako je rekao ranije predsednik Srbije Aleksandar Vućić svi zdravstveni radnici, njih 120.000 u sistemu, bez obzira da li rade u kovid ili ne, dobiće jednokratnu pomoć pomoć od 10.000 dinara.

Stalno povećanje plate od 1. janara dobiće najviše zdravstveni radnici - rekao je on i zahvalio se lekarima i medicinskim radnicima.

Još jedan rebalans

Vlada Republike Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o budžetu Republike Srbije za 2020. godinu kojim su predviđeni ukupni prihodi od 1.291,4 milijardi dinara i rashodi u visini od 1.774,4 milijardi dinara, odnosno deficit od 483 milijarde dinara.

“Navedenim predlogom zakona odobrena su dodatna sredstva za prevenciju i ublažavanje posledica nastalih usled bolesti kovid 19 izazvane virusom SARS-COV2”, navodi Vlada Srbije.

Sredstva su opredeljena za dodatno opremanje kovid bolnica, izgradnju bolnica u Beogradu i Kruševcu, kao i za nabavku lekova i sanitetskog materijala.

Video: Lekari jesi superheroji ali svoju posvećenost podigli su na novi nivo

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • J.

    5. novembar 2020 | 16:49

    U Leskovackoj bolnici medicinske radnice od silikona i nadogradjenih noktiju ne mogu da rade, a med. radnici valjda videli od njih pa digli ruke i oni. Primaju se samo hitni slucajevi, a ako si hitan slucaj onda te salju na drugo mesto, pa te ni u tom slucaju ne prime. Za covid bolnice i treba povecanje, za olos koji samo ispija kafe treba smanjenje, a tu pomoc dajte kome treba!!!!! Sram vas bilo vise!!!!!!!!

  • Bubica

    5. novembar 2020 | 17:43

    Stvarno više, dokle samo njima povećanje....... kao da su doktori medicine, a ne radnici sa četverogodišnjom školom!!! Svakako su im plate preko 60000 hiljada.... Sramota da se samo njima daje pomoć! Nemam ništa protiv ljudi koji rade u covid centrima, a ovi ostali.... sramota. Primaju platu a ništa ne rade.

  • Budak

    5. novembar 2020 | 17:02

    Kad će malo i drugima da se poveća minimalac..cisto pitam!?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>