• 0

Usvojen rebalans za 2020. u načelu: Jedna od stavki i pomoć za turističke agencije

"Mislim da možemo da budemo zadovoljni rebalansom budžeta"

  • 0
Novac, evri, budžet

Foto: Shutterstock

Skupštinski odbor za privredu usvojio je rebalans budžeta za 2020. godinu u načelu u razdelima koji se tiču Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva energetike i rudarstva i Ministarstva privrede.

Miroslav Knežević iz Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija rekao je da su rebalansom previđene subvencije u iznosu od 150 miliona dinara za podršku turističkim agencijama zbog velikih teškoća sa kojima se suočavaju zbog pandemije kovida-19.

Dragan Stevanović iz Ministarstva privrede rekao je će se rebalansom uvećati budžet tog ministarstva za 13 milijardi dinara, navodeći da su ta sredstva predviđena za subvencije državnim preduzećima.

"Mislim da možemo da budemo zadovoljni rebalansom budžeta", rekao je Stevanović na Odboru za privredu.

Poslanici će u utorak, 10. novembra 2020. godine započeti raspravu o rebalansu budžeta za 2020.godinu u načelu. Prestres u pojedinostima se očekuje u četvrtak, 12.novembtra kao i glasanje za izmene i dopune Zakona o budžetu za tekuću godinu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>