• 9

Objavljena lista 100 najmoćnijih žena u Srbiji: Među njima i direktorka Telegraf.rs

Žene su dokazale da su sposobne za vrhunsku i odgovornu poslovnu politiku i da, naročito u vreme krize, njihova odgovornost i urođena opreznost daje rezultate

  • 9
Jasmina Koprivica Foto: Nikola Tomić

Na tradicionalnoj listi hijerarhije moći u Srbiji iz najrazličitijih oblasti politike, ekonomije, medija, šou-biznisa, sporta, umetnosti, ove godine je Jasmina Koprivica, generalna direktora portala Telegraf. rs. 

Već 15 godina "Blic" prati i istražuje kretanje moći u Srbiji, kroz 7 lista, a godišnja serija počela je listom 100 najmoćnijih žena u Srbiji.

Reč je o damama koje "vladaju" Sbijom, onima koje imaju najjači finansijski uticaj, ali su se našla i nova imena među najmoćnijim ženama naše zemlje. Koje ministarke su napredovale, koje nestale sa liste i ko su malo poznate žene koje upravljaju velikim biznisima, takođe je bio kriterijum.

Poput svih dosadašnjih lista, i ovoga puta u odnosu na prošlogodišnju postoje značajne promene.

Žene su dokazale da su sposobne za vrhunsku i odgovornu poslovnu politiku i da, naročito u vreme krize, njihova odgovornost i urođena opreznost daje rezultate.

Jasmina Koprivica je u novinarstvu više od 20 godina, a od 2005. godine se bavi digitalnim medijima. Članica je IAB Srbija, a portal Telegraf.rs koji vodi od prošle godine među tri je najposećenija portala u Srbiji.

jasmina Foto: Printscreen

Predugo su, često nezasluženo i bez pokrića, muškarci brali lovorike i predstavljali se jačim i sposobnijim nego što su to zapravo bili. Ženski desant u polje gde su bili neprikosnoveni, otrežnjenje je koje ih može pokrenuti na kvalitetno preispitivanje sopstvenih mogućnosti i dometa. Ono istovremeno stvara poželjnu i zdravu kompeticiju dva večita rivala na opštu dobrobit zajednice. Uspešnih žena danas u Srbiji ima sigurno mnogo više nego što znamo, navodi Blic u svom obrazloženju liste.

Video: Deset atipičnih zanimanja za žene: Od kamiondžijke do detektivke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Map

    9. novembar 2020 | 14:31

    A da niste prije pisali kako su zene u Srbiji najugrozenije i ne uzivaju jednakost

  • Vladan

    9. novembar 2020 | 15:18

    Eeeh da nam je još ovakvih dama kao što je Jasmina Koprivica gde bi nam kraj bio ! Svaka čast Nina

  • Pera kojot

    9. novembar 2020 | 14:39

    Ma bas cudno!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>