• 11

Sekund njegovog rada vredi 150.000 dolara

Ova godina bila je plodna za Amazon, ali i čelnika kompanije, Džefa Bezosa, inače najbogatijeg čoveka na svetu

  • 11
Jeff Bezos, Džef Bezos

Džef Bezos / Foto: Guliver/Osman Orsal/Getty Images/

Osnivač Amazona je jednom rekao da "ljudima moraš dati ono što im treba i da radiš za njih (u njihovu korist), ako želiš da budeš uspešan". Ipak, o ovolikom bogatstvu mogao je samo da sanja, a ono je sada realnost.

Džef Bezos je najbogatija osoba na planeti, čija kompanija vredi 1,7 biliona dolara, i to nije ono najbolje: Amazon ne prestaje da raste, ova godina je bila pobedonosna za e-trgovca iz SAD, o čemu dovoljno govori podatak da su zaposlili na desetine hiljada novih radnika zbog povećanog obima posla.

Ipak, sve to vam i dalje možda ne govori mnogo o Bezosovom ličnom uspehu. Amerikanac (56), čija je neto vrednost u jednom momentu premašila famoznih 200 mlrd dolara, doživeo je vrhunac u karijeri kada je u samo jednom danu zaradio čak 13 milijardi dolara, što znači da je njegova satnica tada iznosila 541 milion dolara.

To je, istovremeno, zarada od više od 9 miliona dolara u minutu, i čak 150.000 dolara po sekundi.

Stručnjaci koji su se malo podrobnije pozabavili Bezosovim bogatstvom, zaključili su da on za malo više od 5 sekundi zaradi celokupnu životnu zaradu jednog čoveka. Ako još više "suzimo" analizu, imajući u vidu jaz u platama među polovima, to znači da Bezos za svega 3,2 sekunde zaradi celokupnu životnu platu jedne žene.

Ako bi, pak, poželeo da finansira testove na korona virus, za ljude sa čitave planete, za to bi morao da radi samo 23 sata i 23 minuta.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlad

    A radnici u Amazonu se zale na plate i maltretiranje. Za mene ce biti bogat tek onda kada njegovi radnici osete plod njegovog uspeha i kada i oni budu bogati, dok to ne bude on je beda.

  • Nišlija

    Bravo striko moj, ponosim se tobom 😊

  • Zeljko ex JSO

    I odnece samo skrstene ruke isto kao i ja gologuzan!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke