• 0

Sava centar dobija modernu, trokrilnu, svetleću fasadu: Delta kreće u renoviranje dogodine

Centar Sava biće povezan sa Kraun plazom

  • 0
Sava centar

Printskrin: Google Street View

Nakon što je Delta Holding postala novi vlasnik kongresnog Centra Sava, iz te kompanije najavljuju da bi renoviranje tog jednog od simbola grada moglo da počne krajem iduće godine.

Potpredsednik kompanije Delta Živorad Vasić je na TV Prva rekao da će Centar Sava biti renoviran u roku od 18 meseci od početka radova, da stižu arhitekte i da će biti raspisan tender.

Napomenuo je da se do januara završava papirologija, a da će Centar Sava biti zatvoren onog trenutka kada krene renoviranje i skidanje fasade.

Najavio je da će se prvo raditi fasada za koju kaže da će biti energetski moderna, trokrilna, ali i naveo da će taj objekat zadržati isti izgled podsećajući da je taj kongresni centar zakonom zaštićen.

"Fasada ostaje aposlutno ista, ali ćemo je osvetlili da se kongresni centar vidi sa svih strana", rekao je Vasić.

Naveo je da će u Centru Sava ostati sadašnjih 16.000 metara kvadratnih kao komercijalni prostor, a da će sve sale biti potpuno renovirne i ostaće u istom gabaritu.

"Pravimo potpuno novi multimedijalni prostor. To će biti najsvremenija kongresna sala gde ćemo moći da dovedemo 5.000, 6.000, 7000 ljudi", rekao je Vasić.

Naveo je da će Centar Sava biti povezan sa Kraun plazom, čiji je vlasnik takođe Delta, i da će ta kompanija dovesti poznate svetske brendove i svetske restorane, da će imati i renta kar kuću, vodiče i zabavne sadržaje za decu.

Miroslav Mišković i Delta holding ponudili su za Centra Sava početnu cenu od 17,5 miliona evra. Prodaja najvećeg kongresnog centra u Srbiji obavljena je 9. novembra javnim nadmetanjem.

Konkursni uslov je bio da prihvate ulaganje u Centar Sava od najmanje 50 miliona evra za pet godina, i da objekat ne menja namenu.

Video: Vesić o prodaji Beograđanke: Grad prodaje svoj deo, namena zgrade se ne menja

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>