• 5

Ugostitelji apeluju: "Ograničite rad onima koji krše mere, ostali da rade do 23h"

Oni koju poštuju mere, nek nastave da rade, poručuju ugostitelji

  • 5
Prazni kafići restorani koronavirus

Foto: Tanjug/AP

Odluka Vlade Srbije da radno vreme ugostiteljskih objekata dodatno ograničeno do 21 sat, u beogradskim restoranima ocenjuju kao meru koja će uticati na promet i smatraju da bi one trebalo da se odnose samo na ugostitelje koji ne poštuju već donete mere.

Prema rečima Ivana Bastaje, operativnog menadžera hotela "Moskva" u okviru kojeg posluje restoran, trebalo bi doneti sistemsko rešenje kojim bi bili sankcionisani samo oni koji se ne pridržavaju mera i preporuka.

- Na ovaj način oni sankcionišu sve nas. Mi se od samog početka epidemije trudimo da ispoštujemo svaku preporuku i meru jer nam je u interesu da nemamo zaražene pre svega među zaposlenima, ali ni među gostima - rekao je Bastaja za Tanjug.

Kaže da se dodatnim skraćenjem radnog vremena produbljuje već "poprilično problematična situacija".

- Nama, na sreću, ta dva sata nisu pik, odnosno u tom periodu nemamo najveći broj gostiju, ali će to svakako uticati na promet - rekao je Bastaja.

Sa time je saglasan i Nenad Radovanović, menadžer restorana "Ištar" na Obilićevom vencu.

- Što se nas tiče, novom merom i jesmo i nismo zadovoljni. Trebalo bi ograničiti rad lokala gde se ne poštuju mere koje su ranije donete u cilju sprečavanja širenja korona virusa, a oni u kojima se to poštuje trebalo bi da rade kao i do sada, do 23 sata - rekao je Radovanović.

Istakao je da se u lokalu "Ištar" poštuju mere, navodeći da zaposleni bez maske ne dolaze na posao, a da gosti koji nemaju,masku dobijaju je pri ulasku u lokal, kao i da se poštuje propisana fizička distanca.

U restoranu "Ruski car" kažu da nova mera neće puno uticati na poslovanje tog restorana jer je u njemu najveća frekvencija ljudi tokom dana, ali da će većih problema imati ugostiteljski objekti koji najviše gostiju imaju u popodnevnim i večernjim satima.

Menadžer u "Ruskom caru" Jelena Svjetličić kaže da je radno vreme do 21 sat period u kojem će moći pristojno da rade, kao što su i do sada radili tokom epidemije sa smanjenim kapacitetima, ali da nije zadovoljnašto se nova mera odnosi na sve ugostitelje jer, kako kaže, većina njih poštuje mere, a među njima je i "Ruski car".

- Mi zaista poštujemo sve mere i malo mi je nelagodno kada se ugostiteljske objekte zovu ''leglo zaraze'' što apsolutno nije tačno. Ne možemo zbog pojedinaca, koji krše mere i dozvoljavaju da mnogo veći broj ljudi bude u ugostiteljskim objektima, svi da ispaštamo i budemo tako etiketirani -rekla je ona.

Vlada Srbije donela je juče odluku da ograniči rad ugostiteljskih objekata, kafića, noćnih klubova, restorana, kao i tržnih centara, prodavnica, od 21 sat do pet sati ujutru.

Od te mere izuzete su apoteke, dostava hrane, pumpe za točenje goriva i privreda koja radi i "treću smenu". Ove mere stupaju na snagu sutra, 17. novembra, i važiće 15 dana, do 1. decembra, kada će vlada ponovo odlučivati o merama.

Video: Ana Brnabić o novim merama protiv korone: Sledeća je zabrana kretanja

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tea

    samo da mi objasne kako prepoznaju ko je zarazen,a ko ne od gostiju.

  • Kole

    Dovoljno je do 18 h !!!

  • Fis

    Problem je radno vreme jer kad je radno vreme do 21h nigde nece moci muzika uzivo a kad rade lokali do 23h svi koji su imali muziku pre to rade i sad, krene muzika uzivo u 19 i 30h i do 23h i nista ne dobija se u sprecavanju virusa, zato svi do 21h tako je najbolje, vidim dosta lokala do sad tuce muzika uzivo ponasaju se kao da je sve uredu, do 23h svi se ponapijaju i kuci

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke