• 24

Država prodala još jednu banju: "Zlatar" otišao za 2,55 miliona evra

Prodat iz četvrtog pokušaja

  • 24
Zlatar, Banja Zlatar

Foto: Vesna Bjelić

Banjski kompleks "Zlatar" konačno će dobiti novog vlasnika, posle nekoliko pokušaja prodaje.

Kako Telegraf Biznis nezvanično saznaje, novi vlasnik biće kompanija Metal Investments Europe, koji je ponudio 2.546.000 evra.

To je za 200.000 evra više od početne cene, što ukazuje na to, kako kaže naš izvor, da je investitor spreman da uloži novac i obnovi Banju. Takođe, očekuje se da će uložiti priličnu sumu.

Na oglas o prodaji imovine bivšeg RH centra, četvrti po redu, stigle su dve ponude, a početna cena iznosila je 2.341.995 evra.

Metal Investments Europe bavi se proizvodnjom aluminijuma, i deo je Metal Investments Limited čije je sedište u Velikoj Britaniji.

Banjski kompleks u Novoj Varoši čini objekat za prevenciju, lečenje i rehabilitaciju kardiovaskularnih oboljenja čija je korisna površina 12,2 hiljade kvadratnih metara i više katastarskih parcela čija je ukupna površina veća od 4,5 hektara.

Zlatar, Banja Zlatar

Foto: Vesna Bjelić

Bio je nekad uzdanica turizma jugozapadne Srbije, jedinstven centar na planini kiseonika (1.230 metara nadmirske visine), za zdravo srce i najbolju kondiciju gde je za tri decenije boravilo preko 100.000 gostiju.

Za manje od godinu dana prodajna cena je gotovo prepolovljena, zbog čega su lokalni preduzetnici nameravali da kupe kompleks. 

Objekat je sagrađen 1978. godine.

(V.B.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    Da smo pustinja prodali bi pesak strancima a mi ga uvozili po vecoj ceni...

  • Aleksandar

    Sve su banje u Srbiji izgradene od pio osiguranja. Pa neka se puni budet sa naplatom prodatih banja.Ali za pio osiguranje .

  • Papazjaner

    Sramota!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke