• 4

Šta nam govori neprestani rast bitkoina? Osporavana kriptovaluta sada vredi 17.000 dolara

Ovo je prvi put da je bitkoin dostigao tu cifru u skoro tri godine

  • 4
bitkoin, kirptovalute, kirpto valute

Foto: Unsplash

Često osporavana kriptovaluta polako dobija sve više zagovornika, a na to utiče njen vrtoglavi rast u poslednje vreme, korona kriza i s njom povezana poljuljanost nacionalnih valuta, konkretno dolara.

Pre nedelju dana bitkoin je dostigao vrednost od tačno 16.019 dolara, a već danas cena ove kriptovalute je oko 17.000 dolara. To sugeriše da se bitkoin približava rekordno visokim nivoima, koji su pre gotovo tri godine podstakli maniju među investitorima, ali se sve završilo naprasnim krahom.

Sa maksimuma od skoro 20.000 američkih dolara u decembru 2017. godine, digitalni novčić je u roku od godinu dana opao na samo 3.136 američkih dolara. To je, međutim, više nego udvostručeno u 2020. godini.

Prema nekim prognozama, do 2030. bitkoin bi mogao da vredi čak 400.000 dolara, a analitičari predviđaju svetlu budućnost i nekim drugima oblicima digitalnog novca kao što su bitcoin cash, ethereum i litecoin.

I dalje mu ne poklanjaju pažnju svi ulagači, ali bitkoin definitivno ima sve više simpatizera. Da li vi verujete u ovu kriptovalutu?

Video: Ukrali gomilu kompjuterske opreme da bi kopali Bitkoin

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DRagutin

    Ja lično ne verujem u taj Bitcoin... Slušajući velike ekonomiste sa Wall street taj Bitcoin je velika kocka i bukvalno preko noći može da ništa ne vredi i za to je dovoljno da bukvalno tako odrede Svetske banke i kraj... ALI... E sada, ko nije alav, isto tako verujem da će on sigurno dostići neku ne normalnu cifru, pa ko bude bio pametan da ga unovči na vreme može lepo da prodje u životu!

  • Stole

    Pa, definitivno se ide ka tome da kriptovalute jednog dana zamene zvanične. Otkup Bitcoina je u poslednje vreme veoma tražena fraza na netu, verovatno ne bez razloga. Mnogo je ljudi ušlo u tu priču.

  • Mlj1228

    Ta "kripto-valuta" (bitkoin), koja je izmišljena od strane " dirigenta iz senke" I koja ima za cilj da proguta sve svetske valute, je u isto vreme tiranija, (terorizam) nad svim malim zemljama. Kako će jedna zemlja opstati ako treba plaćati gorivo u toj fiktivnoj valuti, umesto sadašnjeg dolara?!... Da bi jedna zemlja obezbedile Bitkoin, koji je vrlo skup, treba da ga kupi svojim izvozom a šta je toliko vredno izvoziti?. Putin je zabranio bilo kakvu trgovinu, ili kupovinu u toj valuti, ali Rusija ne duguje ni jednoj stranoj banci ni jedan dolar, što dirigentima iz senke strašno smeta!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke