• 17

Home plus u blokadi 55 miliona: Neće imati novca da namiri kupce?

, Telegraf Biznis

Kompanija duguje desetine hiljada evra

  • 17
Home Plus

Foto: Shutterstock, vikipedia

Kompanija Home plus, koja prodaje kućne potrepštine, bankrotirala je i zatvorila lokale u svim tržnim centrima u Beogradu, a kako saznajemo, u blokadi su tačno 55 miliona dinara.

Radnici više nisu na radnim mestima, a na cedilu su ostali i potrošači koji su poručili robu, platili je, ali je nisu i dobili.

Kako saznajemo, radnici su ostali bez nekoliko plata. Takođe, prema našim saznanjima, firma je u blokadi od 30. 10. 2020, a duguje 55 miliona dinara. 

To znači da će teško izmiriti obaveze prema potrošačima, posle naplate svih poverilaca. Treba imati u vidu i da je kompanija osim prema vlasnicima lokala, poveriocima itd, ima dugove i prema dobavljačima, proizvođačima...

Ono što je činjenica, osim naših saznanja o blokadi računa, loš pokazatelj poslovanja je što ova kompanija, prema podacima APR, nije objavila finansijski izveštaj za 2019. Za 2018. godinu su prijavili 220 zaposlenih i profit od 824.000 dinara. U 2017. imali su 269 zaposlenih i profit od 3,1 milon dinara.

Ova kompanija posluje na tržištu Srbije 20 godina. Svoje objekte ima u u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu. Od proleća 2017. godine kompanija je promenila ime iz "Home centar" u "Home plus".

Kompanija je na našem tržištu poznata po prodaji širokog asortimana robe za kućne potrepštine, od posuđa do nameštaja.

Kako su mnogi potrošači ostali bez proizvoda koje su naručili u prethodnom periodu, ali i bez novca, proveravali smo koji je sledeći korak.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sramota

    Očekivano da ce da popucaju pored kineza u Srbiji kojima je sve dozvoljeno !

  • Ja bre

    Toga samo u Srbiji ima.U normalnom svetu stečajni upravnik se dodeljuje i salje pre stečaja i prijavljenog bankrota a ne posle.Platis i onda cekas svoj novac kada i ako svi budu isplaceni jel?sramota za sistem.ne ide to tako.Svi koji su cekove aktivirali odmah ici u svoje banke i zabraniti naplatu tih cekova (ako je i to moguce u nasem sistemu).U Srbiji jos uvek vlada politika Jezde i Dafine...nismo daleko odmakli a hocemo u EU.ma strasno

  • Neca

    Svi smo otisli u aut i svi zatvaramo svoje radnje!!!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke