• 7

"Najvažnija tema je budućnost EPS-a. To preduzeće mora da se razvija još, da bude ponos države"

Ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, kaže da će se možda već naredne nedelje ponovo sastati sa predstavnicima sindikata EPS-a, i razgovarati o distributivnom sistemu

  • 7
Zorana Mihajlović Foto: Marko Jovanović

Ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima sindikata EPS-a o izmenama i dopunama kolektivnog ugovora, sistematizaciji, investicijama, a u cilju još uspešnijeg i boljeg poslovanja JP "Elektroprivreda Srbije" u narednom periodu.

Ministarka je nakon sastanka rekla da EPS može da bude još efikasnija i uspešnija kompanija i da će zajedno sa sindikatima EPS-a raditi na tome da to i postane.

Mihajlovićeva je rekla da je to prvi sindikat sa kojim razgovara od kada je imenovana na funkciju ministra rudarstva i energetike, i dodala da je EPS najvažnije i najvitalnije preduzeće u zemlji, ali i da ima mnogo stvari koje zajednički mogu da se unaprede.

- To su ljudi koji su ceo život u EPS-u i koji najbolje poznaju stanje, šta može da bude bolje i kako zajedno možemo da unapredimo poslovanje preduzeća - navela je i dodala da je ministarstvo otvoreno za sve predloge.

Na današnjem sastanku, kaže, razgovaralo se o početku pregovora o izmenama i dopunama kolektivnog ugovora, sistematizaciji, investicijama i budućnosti "Elektroprivrede Srbije".

- To je najvažnija tema - budućnost EPS-a i kako želimo da EPS narednih godina izgleda i šta želimo da ostavimo budućim generacijama, da bude još razvijenije preduzeće koje će biti ponos drzave - kaže ministarka.

Kako je dodala, dogovoreno je i da se formiraju neke zajedničke grupe, kao i da sindikat dostavi sve svoje predloge vezano za reorganizaciju, organizaciju, rešavanje problema.

- EPS, bez obzira na celokupan bilans, može da bude mnogo efikasnije preduzeće. Poslovodstvo, sindikati i vlada moraju da rade zajedno, da zajednički donosimo odluke jer se samo tako postiže rezultat - rekla je Mihajlovićeva.

EPS Foto: Danilo Mijatović

Takođe je navela da će se možda već naredne nedelje ponovo sastati i razgovarati o distributivnom sistemu. Kaže da je važno da imamo dovoljno električne energije.

Predsednik Sindikata "Elektroprivrede Srbije", Milan Ðorđević, rekao je da je današnji razgovor bio veoma konstruktivan, i da su predstavnike Ministarstva upoznali sa kratkoročnim i dugoročnim problemima EPS-a, kao i sa, za njih trenutno, najvažnijim pitanjem - kolektivnim ugovorom koji ističe 7. februara 2021. godine.

- Dogovorili smo i da formiramo razne timove, ključna je izmena i dopuna kolektivnog ugovora, pristupićemo izmeni i dopuni nekih članova, imamo dosta problema, ali i obavezu, a to je da održimo proizvodnju da bi građani ove zemlje i privreda bili zadovoljni i imali redovno i nesmetano snabedevanje električnom energijom - kaže on.

Dodaje da su preuzeli veliki teret i obavezu da održe proizvodnju da bi građani i privreda bili zadovoljni i imali nesmetano snabdevanje.

- Želimo da EPS bude jedno od najvažnijih preduzeća u zemlji, gde mu je i mesto, a radnici EPS-a zadovoljni. Verujemo Ministarstvu i nadamo se uspešnoj saradnji, a u nama će imati partnere i konstruktivne saradnike - ističe Ðorđević.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Sindikata radnika "Elektroprivrede Srbije", Sindikalne organizacije Kolubara, Sindikalne organizacije Kostolac i Koordinacije ugljara.

Video: Ako struja udari na novčanike, ovo su trikovi kako da to izbegnete

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rikimil

    20. novembar 2020 | 14:31

    Nista mi nije kasno. Do juce je bila ministar puteva, gradjevine , a sada energetike. U sve se razumes. Kuda ide ova Srbija ?

  • građanin

    20. novembar 2020 | 18:02

    ISPLATI MI AKCIJE EPS-a ! Ne tiče me se struktura niti marifetluci. DVADEST GODINA NI DINAR NISTE ISPLATILI AKCIONARIMA. !! Ili isplatite u toj formi ili u drugoj. SVEJEDNO !

  • Milorad

    20. novembar 2020 | 16:21

    Ako da Bog zdravlja, bice ona i ministarka vojne odbrane.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>