• 10

5 novih mera za pomoć privredi: Poslodavci i privrednici objavili predloge

Neophodno je naći balans između zaštite života i zdravlja stanovništva i očuvanje ekonomije

  • 10
Privreda, biznis, korona virus

Foto: Shutterstock

Unija poslodavaca Srbije je zajedno s Privrednom komorom Srbije predložila Vladi Srbije pet mera za pomoć privredi u uslovima nastavljene krize zbog pandemije kovid-19, saopšteno je iz Unije poslodavaca.

Unija i Komora predlažu da se PDV u sektoru hotelijerstva i ugostiteljstva za hranu i piće smanji na 10 odsto, da se odloži plaćanje poreza i doprinosa na zarade ili da se one u sektoru malih i srednjih preduzeća delimično otpišu.

Sledeći predlog jeste da se obustavi uvođenje novih taksi i dažbina na državnom i lokalnom nivou.

Predlaže se i nastavljanje garantne šeme za podršku likvidnosti i investicionim ulaganjima za mala i srednja preduzeća, kao i nadoknada do punog iznosa zarade zaposlenog a koja iznosi najviše do 50 odsto zarade u slučaju da zbog smanjenog obima posla poslodavac nema potrebu za angažovanjem zaposlenog na puno radno vreme.

- Unija poslodavaca Srbije i Privredna komora podržavaju napore Vlade da pomogne preduzećima i pojedincima da prebrode krizu. Nužno je da nađemo balans između zaštite života i zdravlja stanovništva i očuvanje ekonomije, koja je preduslov da imamo finansijska sredstva za ulaganje u zdravstveni sistem, nabavku oprema i medicinskih sredstava - kaže Srđan Drobnjaković, direktor Unije poslodavaca Srbije.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srk

    Jaka pomoc.. pdv na 0 prometa moze da bude i 100%, pa isto.. Smanjite ili ukinite poreze i doprinose, takse i namete, to pomaze ugostiteljima. Ovo sa pdv je zamazivanje ociju

  • Lejla

    Što se ovaj privrednik na slici utovio...

  • Vukodlak

    Pitao bih poslodavce unije: Gospodo, da li ste vi privatni sektor, ili drzavni???????? Radite sta hocete, ne postujete zakon o radu, radnike i nevidite, gledate samo svoj interes-PROFIT, cela SRBIJA na MINIMALCU, a vi bi jos i od drzave. Poreze neplacate, neprijavljujete radnike, Neplacate na njih poreze i doprinose, i jos ucenjujete drzavu. Inspekcije rada znaju za sve ove vase malverzacije , ali koverti su koverti.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke