• 5

Penali Srbiji zbog Srbijagasa na savetu Energetske zajednice?

Godinama se krše zakoni

  • 5
gasovod

Foto: Pixabay

Odlaganje restrukturiranja javnog preduzeća “Srbijagas” i kršenje propisa naći će se na dnevnom redu decembarske sednice Ministarskog saveta Energetske zajednice (EZ), uz zahtev da Srbiji zbog toga budu izrečeni penali, navodi Radio Slobodna Evropa, pozivajući se na neimenovane izvore u tom regulatornom telu EU.

Kako se navodi, restrukturiranje podrazumeva pre svega razdvajanje delatnosti distribucije i trgovine gasom od transporta i skladištenja.

U Energetskoj zajednici tvrde da Srbija godinama krši ne samo pravila EU, već i sopstvene zakone, pošto je unela odredbe o razdvajanju već 2014. godine.

U EZ su rekli da je poslednji sastanak sa nadležnima u Srbiji i “Srbijagasom” održan u Beogradu prošle godine i da je dogovoren sveobuhvatan akcioni plan kako da se reši problem razdvajanja delatnosti unutar Srbijagasa, čiji je stopostotni vlasnik država.

Neki pomak, navode u EZ, ipak je napravljen, kao što je uspostavljanje funkcionalne ćerke kompanije “Transportgas Srbija”.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    Znaci dosao na red srbijagas da bude prodat. Nekom distibucija,nekom skladista,itd.

  • Insajder

    Još 2006. godine dok je direktor bio Miloš Tomić je sve pripremljeno za razdvanje i usklađivanje sa svim propisima, smeniše ga i konzerviraše sve dugoprsti prodavci magle dubokih džepova

  • vojo

    Aa ko to vodi preobucena komunjara Bajatovic Zorana sto posto si u pravu kao kod Mrkonjica onda.Mogu samo komunisti da te mrze

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke