• 0

Mali prodavci mole Džefa Bezosa da se suzdrži za Crni Petak: Ne mоžemo da se takmičimo sa Amazonom

Vlasnici malih biznisa ne mogu sebi da dozvole da sve cene snize za 30 odsto

  • 0
crni petak

foto: pixabay.com

Mali prodavci iz SAD bili bi najsrećniji kada bi u vreme korona krize veliki trgovci, poput Amazona, rešili da preskoče ovaj Crni petak i da šansu za profit prepuste njima.

Nije im ova ideja došla niotkuda. Francuska vlada naložila je velikim onlajn trgovcima da odlože sniženja planirana za Crni petak kako ne bi bili uneravnopravnom položaju sa onima koji ne mogu darade zbog striktnih mera suzbijanja pandemije.

- Bilo bi divno kada bi Džef Bezos uzeo slobodan dan i prepustio deo kolača nama, manjim prodavcima. Mislim da judi ne mogu da pojme koliko je nama trenutno teško - kaže vlasnica jednog butika.

Ipak, iz Amazona objašnjavaju da za njih radi 1,7 miliona malih i srednjih preduzeća koja čine oko 60 odsto svih prodaja na ovoj platformi.

Jeff Bezos

Džef Bezos / Foto: Guliver/Emma McIntyre/Getty Images

Hiljade malih biznisa već je ugašeno od počezka bitke sa pandemijom, jer im ni državna pomoć nije bila dovoljna da stanu na noge. Od onih koji i dalje rade, oko 20 odsto nisu sigurni da će uspeti da se oporave od udara koji im je zadala globalnaborba protiv virusa.

Ukoliko bi za Crni petak mali trgovci ponudili popuste kakve nudi Amazon, mnogi od njih bili bi u najboljem slučaju na nuli.

Video: Štrajk u italijanskoj ispostavi Amazona: Ljuti jer ih kompanija ne štiti od korone

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>