• 1

Gigant povlači skoro 6 miliona vozila, opet se javlja problem s vazdušnim jastucima

Proces zamene jastuka - starih za nove, koštaće Dženeral Motors oko 1,2 milijarde dolara

  • 1
Tokom pandemije, GM je proizvodio maske

Foto: Profimedia

Američka multinacionalna kompanija Dženeral motors (GM) povlači 5,9 miliona automobila zbog potencijalno opasnog vazdušnog jastuka, nakon što je Američka agencija za bezbednost odbacila zahtev kompanije da se vozila ne proglase za nebezbedna.

Ovo nije prvi slučaj s problematičnim vazdušnim jastucima u automobilskoj industriji, a proces zamene starih jastuka za nove - koštaće diva iz Detroita oko 1,2 milijarde dolara.

Nacionalna uprava za bezbednost drumskog saobraćaja navela je da GM mora da povuče automobile proizvedene između 2007. i 2014. godine, jer "postoji opasnost da vazdušni jastuci kompanije Takata eksplodiraju prilikom dugotrajnog izlaganja visokim temperaturama, u uslovima velike vlažnosti".

U skladu sa tim, biće povučeni neki modeli Kadilaka eskalade, Ševroleta silverado, Ševroleta suburban, Ševroleta tahoe, GMC sijera i GMC jukon. Da stvar nimalo nije bezazlena govori i ovaj podatak: samo u SAD je zabeleženo 18 smrtnih slučajeva povezanih sa Takata vazdušnim jastucima, mada nijedan nije bio u GM vozilima.

Video: Vredeli su milione, a sada ih s otpada možete pokupiti po nikad boljim cenama

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samo Zastava

    Jer neme vazdusne jastuke.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke