• 0

Ako možete da radite na daljinu, ove rajske zemlje nude da vam njihove plaže budu kancelarija

Radnici polako shvataju da mogu da rade svoj posao sa bilo kog mesta

  • 0
majorka, španija, plaža

Foto: Pixabay.com

Ljudi širom sveta sanjaju o begu iz svojih skučenih stanova, a sve više država se trudi da radnicima na daljinu ovako nešto i omogući.

Neke destinacije kao što su Barbados ili Bermuda, lansirale su visa projekte za radnike na daljinu koji su zainteresovani da tamo rade, dok su ostale zemlje, poput Portugala i Nemačke, ovakve programe uvele još pre nekoliko godina. Danas su ovi programi još privlačniji.

Radnici polako shvataju da mogu da rade svoj posao sa bilo kog mesta, a sve više zemalja se trudi da podrži lokalne ekonomije koje su desetkovane zbog zatvorenih granica i karantina. Ideja je da će ova vrsta posetilaca podržati lokalne ekonomije, a da ne zauzima neko stalno radno mesto, namenjeno žiteljima ovih država.

Ovih 15 država kreiralo je programe za radnike na daljinu - Island, Mauricijus, Kajmanska ostrva, Dubai, Aruba, Barbados, Estonija, Gruzija, Antigva i Barbuda, Češka, Portugal, Španija, Meksiko, Nemačka.

Island dozvoljava radnicima da u njihovoj zemlji ostanu do šest meseci. Uslov je da radnici ne rade u kompaniji koja dolazi iz ove zemlje, da imaju odgovarajuće zdravstveno osiguranje i da zarađuju minimm 88.000 dolara godišnje.

Mauricijus radnicima dozvoljava da u zamlji ostanu do godinu dana, a pored toga, da ne rade za neku njihovu firmu. Uslov je da pruže dokaz da će ostati toliko dugo, dokaz poput ugovora za rentiranje stana.

Kajmanska ostrva traže da radnik zarađuje bar 100.000 dolara godišnje, dok ta suma skače na 150.000 dolara ukoliko je reč o paru. Oni koji imaju jedno dete moraju da imaju zbirna primanja od 180.000 dolara.

Dubai traži da radnici zarađuju bar 5.000 dolara mesečno, zdravstveno osiguranje i pasoš koji važi minimum šest meseci.

Aruba je jedna od zatvorenijih, pa radnicima dozvoljava boravak od samo 90 dana, ali im za to vreme nudi popuste za boravak u hotelu, za iznajmljivanje stanova i obroke u restoranima.

Video: Radnici koji će raditi od kuće do 2021. godine ili - zauvek?!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>