• 6

"Nema više počinjanja, pa zastajanja. Treba nam stvarna reforma Srbijagasa, a ne šminka"

Transportgas i Distribucija gasa moraju biti potpuno odvojeni od Srbijagasa, navela je ministarka

  • 6
VLADA CLANOVI BIOGRAFIJE

Zorana Mihajlović / Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Transportgas i Distribucija gasa moraju biti potpuno odvojeni od Srbijagasa, i to mora da se završi do kraja godine - kaže potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović.

Na pitanje novinara o reformi javnih preduzeća, Mihajlovićeva je poručila da je Vlada Srbrije odlučna da se reformisanje javnih preduzeća, pre svega u energetskom sektoru, mora završiti.

- Ono jeste počelo, pa je malo zastalo. Stalno tako počnemo pa zastanemo. Ali, više ne možemo da počinjemo i da zastajemo. To se odnosi i na gasni i na energetski sektor - rekla je ona, nakon obilska radova na adaptaciji brodske prevodnice na HE "Ðerdap 1".

Napomenula je da reformisanje gasnog sektora mora brzo da se desi, a to znači odvajanje delatnosti u pravom smislu reči, a ne "samo poluodvajanje ili šminka odvajanja".

- Transportgas mora biti potpuno odvojen od Srbijagasa, Distribucija gasa mora biti odvojena od Srbijgasa. Nije to samo zato što smo se obavezali direktivama i našim članstvom u Energetskoj zajednici. To je zbog toga što je to dobro za naš gasni sektor - naglasila je ministarka.

Navela je da će tako preglednost poslovanja izgledati potpuno drugačije i da gasni sektor treba da nam donosi profit, kao što profit treba da nam donosi i EPS.

Zorana Mihajlović dalje navodi da to nije lako za EPS, imajući u vidu cenu električne energije, ali da, s druge strane, ima i drugih stvari koje moraju da se poprave u EPS, na čemu će se, dodaje, raditi.

- Vremenski to mora biti dosta brzo, a što se Srbijagasa tiče, to mora biti već do kraja godine završeno - zaključila je potpredsednica Vlade Srbije.

Video: Mihajlovićeva udaljila Bajatovića sa sastanka

(Тelegraf Biznis/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oki

    Pa da treba i tu da ubace svoje niko osim njih ne zna posao....kako moze jedna zena da se razume i u gradjevinu i puteve i u energetiku pa ti si cudo od zene....

  • vlajko

    Zorana prvo Mrkonjic sada Bajatovic cuvaj se preobucenim komunistima si stala na zulj.

  • Tomo

    E tugo tugo

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke