• 3

Mali dobio drugu važnu profesionalnu sertifikaciju iz oblasti finansija

Vest je podelio na svom Instagram profilu, gde je naveo i da je prvu sertifikaciju dobio pre 17 godina

  • 3
Sinisa Mali, potpisivane ugovora, Nis Merdare

Siniša Mali / Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ministar finansija u Vladi Srbije, Siniša Mali, na toj funkciji je od 29. maja 2018. godine.

Kada je u drugoj polovini oktobra ove godine formirana nova Vlada, Mali je rekao da je "dobio ponudu koja se ne odbija", a to je da nastavi da vodi ministarstvo finansija.

Na svom Instagram profilu ministar finansija je aktivan i često sa pratiocima deli aktuelne vesti iz ekonomije, pre svega one važne za Srbiju. Ovoga puta je, međutim, objavio jedan ličniji post.

Naime, Mali je dobio drugu važnu profesionalnu sertifikaciju iz oblasti finansija. Usledila je, kako kaže, "skoro 20 godina nakon prve sertifikacije, CFA (Chartered Financial Analyst), iz 2003. godine".

"Alternativne investicije su me oduvek zanimale, jer je reč o vrlo specifičnom vidu ulaganja", poručio je Mali u objavi na ovoj društvenoj mreži, na kojoj ga prati oko 23.000 ljudi.

 

Zato mu je, dalje navodi, posebna čast što je posle skoro dve godine usavršavanja i učenja položio drugi deo ovog ispita i postao član "Chartered Alternative Investment Analyst Association" (CAIA).

Video: Siniša Mali o izgradnji metroa u Beogradu: Projekar je postao deo programa Srbija 2020-25

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>