• 0
 ≫ 

Kako možemo biti odgovorni danas za Srbiju sutra?

 ≫ 

Forum menadžera na temu cirkularnih migracija

  • 0
Kancelarija, posao, biznis

Foto: Shutterstock

Na tržištu se uveliko osećaju efekti odliva kvalitetnog kadra iz Srbije, a za mogućnost privremenog boravka u inostranstvu najčešće se odlučuju mladi između 20 i 30 godina. Da li imamo dovoljno adekvatnih kadrova, kako se kompanije bore sa odlivom mozgova, da li smo nešto naučili iz krize izazvane pandemijom – kako da privučemo i dugoročno zadržimo zaposlene, kakav odnos treba da bude između zaposlenih i poslodavca, da li se pregovaračko „klatno“ ponovo pomerilo kod poslodavca?

Ovim pitanjima posvećen je ovogodišnji online Forum menadžera Srpske asocijacije menadžera na temu cirkularnih migracija, koji se održava u utorak 1. decembra, od 11 do 14 časova.

Specijalni gost Foruma menadžera biće Ambasador Švajcarske Konfederacije u Republici Srbiji, Urs Šmid.

Prvi panel, Situacija na tržištu rada danas – da li imamo dovoljno adekvatnih kadrova?, održava se od 11.00 – 12.15. Uz moderiranje Vesne Damjanić, panelisti su:

Biljana Bogovac, partner, PwC Srbija Dragoljub Damljanović, predsednik SAM-a & Digital Grid Sales VP, Schneider Electric Ivan Brkljač, direktor programa za cirkularne migracije – Tačka Povratka, kabinet predsednice Vlade Srbije Prof. dr Dragan Lončar, prodekan za saradnju sa privredom, Ekonomski fakultet u Beogradu

Panel možete pratiti putem linka: https://youtu.be/yr8ULquJ6oc

Drugi panel, Menadžerski odgovor na odliv mozgova – šta smo naučili?, od 12.30 do 13.45 časova okuplja paneliste iz uspešnih kompanija i sa najboljim poslodavačkim praksama:

Marija Desivojević Cvetković, viša potpredsednica za strategiju i razvoj, Delta Holding Nebojša Bjelotomić, CEO, Saga Miloš Perović, COO i suvlasnik, Termovent

Moderator panela biće Dejan Ranđić, generalni direktor, DNA& ICT hub i član Upravnog odbora SAM-a.

Panelu možete pristupiti putem linka: https://youtu.be/yr8ULquJ6oc

Forum menadžera održava se u okviru projekta „Odliv mozgova iz Srbije – Postupi odgovorno sada za budućnost Srbije“, koji SAM sprovodi uz podršku Vlade Švajcarske.

Video: Zbogom pameti

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>