• 4

Građani kupili tek 130 automobila: Ministarstvo ne prima nove zahteve za subvencije za e-vozila

Naši građani najviše su tražili hibride, sa stimulacijom od 2. 500 evra

 • 4
Hibridni automobil

Foto: Shutterstock

Ministarstvo zaštite životne sedine Srbije objavilo je da ne prima zahteve za subvencije za električna i hibridna vozila.

Podsetimo, subvencije za ova vozila država je prvi put počela da dodeljuje u martu ove godine. Kako saznajemo, građani Srbije do sada su kupili 127 ekoloških vozila, odnosno toliko je doneto rešenja o odobravanju subvencija. Od navedenog broja, sklopljeno je 50 sporazuma, a u radu je 26 zahteva.

Razlog obustave prijema zahteva je primena Pravilnika o sistemu izvršenju budžeta Srbije, koji obavezuje da se zahtevi za preuzimanje obaveza za tekuću godinu moraju uneti u informacioni sistem izvršenja budžeta najkasnije do 15. decembra, dok razmatranje i rešavanje prispelih predmeta po pitanju subvencionisane kupovine vozila po proceduri zahteva minimalno 15 radnih dana.

Video: Električni auto koji razvija 400km/h postaje budućnost prevoza, a tek da vidite cicu koja ga vozi

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • Sale

  Ako bi uradili analizu zagadjivaca videli bi da prelaskom na gas 10 individualnih lozista bi imalo vise efekta po cist vazduh nego subvencija 2000 automobila na elektro pogon. Ali....nema volje i razuma za tako necim

  6
  0

  Podelite komentar

 • Праведник

  Отворили се... Ахахахахахахахааааа

  4
  0

  Podelite komentar

 • Johan

  Dugo su i subvencionirali nesto gde treba drzava da se odrekne necega ma dizel je majka samo ako dobro čadi

  3
  1

  Podelite komentar

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke