• 0
 ≫ 

Žabljak postaje luksuzno mesto: Dobiće hotel i sedam vila, u vrednosti od 20 miliona evra

 ≫ 

Podnosilac prijave je naveo da će ukupnu investiciju finansirati iz sopstvenih sredstava osnivača preduzeća

  • 0
Žabljak, vikendica, planina, Durmitor

Foto: Shutterstock

Vlada Crne Gore je prihvatila predlog da se na Listu razvojnih projekata u oblasti turizma uvrsti projekat izgradnje hotela i sedam vila na Žabljaku.

Trenutno, na Listi razvojnih projekata je 14 investicija, na osnovu kojih je moguće dobiti ekonomsko državljanstvo Crne Gore, pišu Vikend novine, prenosi CdM, piše Tanjug.

Kompanija sa sedištem u Nikšiću dostavila je Ministarstvu održivog razvoja i turizma prijavu na javni poziv, sa pratećom dokumentacijom, biznis planom, revidiranim glavnim projektom, potvrde o raspoloživim sredstvima za finansiranje projekta, osnivačke akte i ostalu dokumentaciju od značaja za projekat.

Kako je navedeno u dokumentaciji, na Žabljaku je planirana investicija u izgradnju hotela sa četiri zvezdice, kapaciteta 35 smeštajnih jedinica (24 u hotelu i 11 u vilama), sa 88 ležaja (46 u objektu hotela i 42 u vilama). Vrednost projekta je 20,47 miliona evra, a namera investitora je da u okviru kompleksa otvori 43 nova radna mesta, objašnjeno je u Vladi.

Istovremeno, podnosilac prijave je naveo da će ukupnu investiciju finansirati iz sopstvenih sredstava osnivača preduzeća.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>