• 1

Zašto nema pice u Mekdonaldsu? Odgovor koji mnogi čekaju godinama

Uspon i pad Mekdonaldsove pice kratko je trajao

  • 1
pica

Foto: Unsplash

Da li se iko seća da je postojala McPizza? Današnje generacije verovatno ne. Ali deci iz osamdesetih i devedesetih ovo jelo vraća uspomene u vreme kada ste mogli pored pljeskavica i pomfrita da naručite i picu u Mekdonaldsu.

I sam Mek se nedavno prisetio svoje izgubljene pice: "Sećate li se kada smo prodavali MC Pizza", pitali su na Tviteru.

Kompanija je prvi put predstavila svoju picu ranih osamdesetih. Pokušali su da budu bolji od rivala Pizza Hut. Proizvod je postao simbol šireg napora i pokušaja lanca da privuče kupce u vreme večere.

 

Mekdonalds je testirao proizvode, uključujući "bakalar na žaru koji se služi na francuskom hlebu sa sosom, zelenom salatom i paradajzom, kao i grilovana pileća prsa servirana na pita hlebu sa salsom".

Nažalost, McPizza, kao i većina drugih pokušaja lanca da se proširi van hamburgera i pomfrita, zapravo nije uspela.

Do kraja devedesetih, skoro svaki Mekdonalds u Americi uklonio je picu sa menija. Međutim, nekoliko restorana ju je ipak zadržalo.

Dve filijale nastavile su da prodaju picu sve do pre nekoliko godina, kada ih je korporativni McDonald's primorao da uklone stavku iz menija. Danas samo jedan McDonald's restoran  služi picu, onaj u Orlandu na Floridi.

On ima poseban meni, koji pored pice služi i testenine i belgijske vafle.

Da li će Mek ponovo poslužiti picu?

 

Upravo ovaj tvit mnogi komentarišu kao najavu da bi pica mogla da se vrati na meni. Lanci poput Domino i Papa John-a zabeležili su rast prodaje dok ljudi ostajali kod kuće tokom pandemije. Panera je nedavno objavila da prvi put služi picu. Red Robin je ranije ovog meseca rekao da planira da doda picu  u jelovnik na otprilike pola lokacija u vlasništvu kompanije, nakon što je video da je pica povećala prodaju tokom pandemije. Međutim, čini se da dodavanje pice nije u skladu sa trenutnom strategijom kompanije Meka.

Kompanija koja ima dostavu, morala bi picu da prilagodi tim uslovima. Lanac pojednostavljuje svoj meni, a dodavanje pice bilo bi suprotno tome. Ipak, kompanija nije ni odbila takvu mogućnost u novinarskim pitanjima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>