• 7

Mihajlovićeva spremila papir: Neka u "Srbijagasu" zaborave na otpore

"Ovde nije reč samo o mogućim sankcijama Energetske zajednice"

  • 7
TENT B

Foto: MRE

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, izjavila je da ovo ministarstvo sprema dokument za Vladu kojim će ponovo naložiti ono što je još 2014. trebalo da bude završeno, a to je reforma "Srbijagasa".

- Verujem da će članovi i članice Vlade imati razumevanje zbog ovoga, jer je važno da se razdvoji delatnost transporta i distribucije gasa. I to je važno ne zbog ministarke ili direktora “Srbijagasa”, već zbog budućnosti gasnog sektora u Srbiji. Svi pokušaji raznih teorija zavera, pa i ubacivanje drugih država, govore koliko ima otpora reformisanju - rekla je ona.

Mihajlovićeva je na pitanje novinara danas prilikom obeležavanja početka projekta odsumporavanja na TENT B, o reformi “Srbijagasa” rekla da ovde nije reč samo o mogućim sankcijama Energetske zajednice.

- Pitanje je šta ova reforma može da nam donese, a to su profit, pregledno poslovanje i brza realizacija investicija. “Turski tok” je važan i mora da se završi na vreme, kao što i izgradnja gasovoda ka Bugarskoj treba da započne. Reforma je potrebna i u EPS-u. To su dva preduzeća sa najviše mogućnosti, ali i najviše kritičnih tačaka, a rekla bih i otpora - rekla je Mihajlovićeva.

Video: Mihajlovićeva udaljila Bajatovića sa sastanka

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Udri

    More to..nego šta..nije im deda ostavio.

  • Праведник

    Боље макар сазидај Колубару Б. Следећи ће сигурно питати где је макар објекат који деценијама има запослене који примају плате...

  • Zorka

    Koridorka

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke