• 1

Otkud to da Kinez reklamira naš Loto? Strategija ili nešto drugo?

Da li ste obratili pažnju na nove reklame za Loto?

  • 1
Loto srbije kinez

Printskrin-kolaž: Prva.rs, Youtube/Državna lutrija Srbije

Postoje oni koji su vođeni jednom posebnom euforijom, a to je ona koja počne da nas obuzima pred početak neke nagradne igre. Jedna od takvih, tradicionalnih je igra na sreću Loto, koju u Srbiji igraju sve generacije. 

Mnogi se nadaju da će biti srećni dobitnici barem šestice, ako ne i sedmice čiji je glavni iznos toliko visok da može rečiti probleme bukvalno svakog našeg stanovnika.

Tako iz Državne lutrije znaju ko im je ciljna grupa, pa su snimili čitavu kampanju sa različitim učesnicima kako bi došli do svakog ponaosob. Nekoliko njih izazvalo je posebnu pažnju, a mi smo proveravali otkuda bas te ideje.

Na primer, konkretno, zašto je angažovan jedan Kinez da reklamira naš Loto?

- Sve je deo naše veće kampanje, koja je imala imala više manjih spotova. Gledali smo različite ciljne grupe, i tako je došlo do toga da dotaknemo ozbiljnu, odnosno brojčanu veću populaciju Kineza u našoj zemlji. Ne znamo koliko tačno Kineza kod nas igra loto, ali znamo svi da Kineza ima u Srbiji, a druge strane volimo kinesku hranu. Dalje, Kinezi generalno isto vole igre na sreću, tako smo došli na to - objasnila nam je direktorka Državne lutrije Srbije.

Ona podseća i da je osim našeg sada već sugrađanina koji se doselio iz Azije, i koji govori srpski jezik, "glumac" u spotovima bio i pas, deka na grobu svoje supruge, devojka u travi, blizanci, čovek koji ne može da govori...

- Sve reklame iz tog serijala su lične i imaju nekoliko učesnika koji izgovaraju svoje brojeve. Trudili smo se da pogodimo sve ciljne grupe, a po medija planu, plasiramo u zavisnoti od aktelne situacije - kaže naša sagovornica.

Inače, u toku su pripreme za novogodišnje nagrade, tako da spremite svoje brojeve na vreme, a možete i vi biti srećne ruke dokazao je Kraljevčanin koji je prošlog meseca izvukao "sedmicu" vrednu čak oko 2,5 miliona evra. 

Video: Pet načina da sačuvate više novca u džepu, već danas!

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kobi

    1. decembar 2020 | 16:09

    Taj nas Loto je od pamtiveka Kineski i mnogo sto sta jos.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>