• 7

Većina nas je bar jednom pila kafu pod platanima: Legendarni hotel u Trebinju stavio ključ u bravu

Ovaj hotel nije jedini koji je prestao da radi zbog pandemije

  • 7
Trebinje

Foto: Shutterstock

Ugostiteljsko-turistički sektor u Trebinju oseća velike ekonomske posledice pandemije virusa korona, a pojedini ugostiteljsko-smještajni objekti već su stavili ključ u bravu i ponovno otvaranje najavljuju tek na proleće.

Kafu više ne možete popiti ni u "Belim platanima" u samom centru grada. Pandemija je zatvorila jedno od najpopularnijih ugostiteljsko-smeštajnih mesta u gradu, koga nisu zaobilazile ni brojne poznate ličnosti iz celog sveta.

Privremeni ključ u bravi, prema dostupnim informacijama, trajaće do 1. marta 2021. godine, a do tada će na  Birou završiti 17 radnika.

U hotelu "Nar" ne planiraju da zatvaraju objekat i to, kako kažu, isključivo zbog imidža koji imaju.

- Reč je o velikoj kompaniji i samo iz tog razloga ne planiramo da zatvorimo hotel. Gubici su sve veći, pa smo i broj radnika morali da smanjimo - kaže PR kompanije Milica Nosović za Trebije live.

Vlasnik hostela "Red door" Sveto Stanić navodi da su već zavorili restoranski dio, a da je u toku i preseljenja samog hostela na novu lokaciju.

- Za smeštajni deo hostela se još uvek premišljamo da li ćemo ga otvoriti nakon što završimo selidbu u centar grada - naveo je Stanić.

Kaže da su morali da otpuste dva radnika, jer posla nije bilo. Stanić pojašnjava da pivnica "Humsko" u Starom gradu, čiji je takođe vlasnik, nastavlja sa radom.

Preduzetnici, te vlasnici malih i srednjih preduzeća kažu da će i bez zvaničnog zatvaranja morati da obustave svoj rad, jer je kupaca i korisnika usluga sve manje.

- Grad i država treba da reaguju. Bojim se kako ćemo pregurati do proleća, a nije u pitanju mali broj radnika -  kaže nam jedan preduzetnik iz Trebinja.

Video: Ribar postao milioner preko noći: Dok se šetao pored obale mora, naišao je na pravo blago.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Margit

    Hotel,, Leotar,, i preljubazan recepcionar. Naime davne 1989god. kraj oktobra, u ranim jutarnjim satima stize autobus iz Beograda i ja i moj mladi sin da obidjemo starijeg sina i brata vojnika u kasarni. Umorni od dugog puta iz Novog Sada. Pozvonili smo na vrata hotela, ljubazan recepcionar nas se docekao, a ujutru po nasoj zelji probudio nakon 2 sata spavanja. Divan gradic Trebinje i moje koleginjice Mika, Zdravka, Ristai jos neke,koje su radile u bolnici divno su me prihvatile i ako ih nisam ranije poznavala. Veliki pozdrav svim Trebinjcima.

  • rikimil

    Ostao mi je u secanju hotel "Leotar", djacke ekskurzije.

  • Aleksandar

    Ovaj sto pise minuse ima negativnu energiju.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke