• 5

Most preko Save od 1.361 metra: Radovi kod Šapca teku po planu

Do sada je završeno 300 šipova, 13 naglavnih greda i sedam stubova

  • 5
Aleksandar Antić

Koridori Srbije

Direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić izjavio je danas da radovi na mostu preko Save, u okviru brze saobraćajnice i auto-puta Ruma - Šabac - Loznica, uprkos krizi koju je izazvao virus korona, teku prema utvrđenom planu.
Antić je danas obišao radove na budućem mostu sa direktorom kompanije "Azvirt" u Srbiji Muratom Tuhogluom i predstavnicima Stručnog nadzora kako bi se upoznao sa dinamikom radova i daljim planovima izgradnje mosta, saopšteno je iz Koridora.
Novi direktor Koridora je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim postignutim rezultatima koji se odvijaju u skladu sa planiranom dinamikom i naglasio da je neophodno poštovanje utvrđenih rokova, kao i maksimalno angažovanje svih učesnika u tom projektu.
"Radovi na projektu izgradnje mosta preko Save teku prema utvrđenom planu, zahvalni smo izvođaču radova, našem partneru, kompaniji „Azvirt“ iz Azerbejdžana i direktoru Tuhogluu", rekao je Antić.
Direktor je, nakon obilaska radova, održao radni sastanak u prostorijama gradilišnog kampa i naglasio snažnu podršku tom projektu od državnog značaja, koju pružaju predsednik Aleksandar Vučić, Vlada Srbije i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Antić je izrazio spremnost za maksimalno lično angažovanje i u tom smislu najavio održavanje sastanaka na nedeljnom nivou sa svim učesnicima na tom projektu.
Do sada je završeno 300 šipova, 13 naglavnih greda i sedam stubova, a u toku je postavljanje skele i oplate za izradu rasponske konstrukcije. Planirana dužina mosta preko Save je 1361 metar, biće fundiran na 371 šipu, sa ukupno 45 naglavnih greda i 47 stubova.
Glavni raspon između stubova S6 i S7, na osnovu dimenzija plovidbenog puta, iznosi 155 metara, što predstavlja najveći i najzahtevniji raspon za izvođenje.
Podsećanja radi, komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na autoptu Ruma - Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac - Loznica, zaključen je 19.11.2019.
Ukupna dužina te saobraćajnice je 77 km, a planirana je izgradnja ukupno 56 objekata od čega 54 mosta i dve petlje.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Toni

    Srećno zemljače

  • U Sapcu kraj Save

    Radim kao fizicki radnik na izgradnji upravo ovog mosta, u Sapcu, na Savi. Posao jeste tezak, radim na otvorenom, na skelama, ali izadjem mesecno na 90.000 dinara. Mozda je ovo nekome malo, ali uzevsi da sam do sada radio u Beogradu na gradjevini za 45.000 i putovao 100km do posla i 100km nazad do kuce (njihov, besplatan prevoz, za radnike iz Macve), ovo mi je mnogo bolja varijanta. Jos malo pa cu isplivati sa racunima, dok ne padne sneg.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke