• 10

Vesić: Nova autobuska stanica do kraja sledeće godine

"Konačno će Beograd dobiti autobusku stanicu koja će biti u skladu sa svim standardima"

  • 10
BAS

Foto: Goran Vesić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić obišao je radove na izgradnji nove autobuske stanice na Novom Beogradu koji će, kao je rekao, biti završeni do kraja sledeće godine.
- Grad Beograd skoro 50 godina pokušava da izgradi novu autobusku stanicu. Toliko je vremena prošlo od 70-ih godina prošlog veka kada je ovaj prostor određen za novu autobusku stanicu i nikako da je dobijemo - rekao je Vesić.
Dodao da se i tada, pre 50 godina, znalo da autobuska stanica u starom delu grada nije uslovna, nema dovoljno kapaciteta za sve autobuse, zagušuje saobraćaj i nema upotrebnu dozvolu.
Pojasnio je da će nova autobuska stanica biti integrisana sa železničkom stanicom Novi Beograd i da će zajedno činiti jedinstvenu celinu.
Naveo je da će nova autobuska stanica imati 42 odlazna i 20 dolaznih perona, kao i 18 perona za turističke autobuse koji će, dodao je, prvi put polaziti sa autobuske stanice, a ne iz različitih delova grada.
Imaće, dodao je, staničnu zgradu površine 25.000 kvadratnih metara u kojoj će biti svi sadržaji neophodni putnicima - restorani, kafići, banke... Takođe, rekao je da će nova autobuska stanica imati i garažu sa više od 200 parking mesta, veliku taksi stanicu i stanični trg.
- Konačno će Beograd dobiti autobusku stanicu koja će biti u skladu sa svim standardima - rekao je Vesić i dodao da će na ovaj način saobraćajno biti rasterećen stari deo grada, posebno Bulevar vojvode Mišića.
Vesić je podsetio da se autobuska stanica gradi kroz javno - privatno partnerstvo Grada Beograda i kompanije BAS i dodao da će u njoj biti smešten i Centar za upravljanje saobraćajem grada Beograda.
Zamenik gradonačelnika je zahvalio partnerima iz kompanije BAS koji, kako kaze, vredno rade na novoj autobuskoj stanici.
- Ovo je zajednički projekat, mi smo dali zemlju i gradimo okolnu infrastrukturu, a oni autobusku stanicu i ovo je primer kako jedna privatna kompanija može zajedno sa Skupštinom grada da uradi nešto dobro za sve građane prestonice - rekao je Vesić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke