• 0

Uspešno održana online konferencija Edukativnog centra "Nove snage preduzetništva"

Juče je u u Beogradu, u organizaciji Pro Division Events-a, uspešno održana online konferencija Edukativnog centra "Nove snage preduzetništva"

  • 0
Nove snage preduzetništva Foro: Promo

Projekat je realizovan uz podršku Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Privredne komore Srbije.

Ovaj dvočasovni panel bio je posvećen temama od izuzetnog značaja za pojedince koji žele da se upuste u pokretanje sopstvene proizvodnje, bilo da je u pitanju prerada voća i povrća ili neki drugi vid proizvodnje, ali i savetima za postojeće proizvođače koji na neki način žele da unaprede svoje poslovanje i način proizvodnje.

Prvi od panelista, gospodin Veljko Jovanović, savetnik predsednika Privredne komore Srbije, govorio je na temu preduzetništva u prehrambenoj industriji sa posebnim osvrtom na aktuelno stanje izazvano pandemijom virusa COVID 19. Gospodin Jovanović je u svom izlaganju predstavio učesnicima izazove sa kojima se suočava svaki preduzetnik u početnoj fazi pokretanja sopstvene proizvodnje, uputio je polaznicima praktične i veoma korisne savete poput: kako pronaći kupca, kako se uspešno pozicionirati na tržištu, koje standarde treba ispuniti da bi bio konkurentan, koje su to potrebe tržišta, kako se „spakovati“ za tržište i mnoge druge korisne savete iz domena privrede u prehrambenom sektoru.

Predstavnica Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i Poljoprivredne savetodavne službe Beograd, gospođa Radmila Koprivica, predstavila je službu PSS-a i njihove besplatne usluge ali i nacionalne podsticajne mere Ministrstva kao i dostupne međunarodne podsticajne mere sa posebnim akcentom na IPARD program.

Dugogodišnji marketing menadžer jedne od najvećih privredno-turističkih manifestacija u ovom delu Evrope, Belgrade Beer Fest-a, gospodin Miloš Aleksić, govorio je na temu značaja društvenih mreža za promociju i plasman proizvoda i koji su benefiti od ulaganja u ovaj vid promocije.

Predstavnica organizatora konferencije i PR strateg Pro Division Events-a, gospođa Ljiljana Vukotić, obratila se učesnicima na samom kraju konferencije predstavivši novi projekat čija je prva faza realizacije upravo Edukativni centar „Nove snage preduzetništva. Gospođa Vukotić se osvrnula u svom predavanju i na značaj odnosa sa javnošću za brendiranje proizvoda na tržištu ali je i približila slušaocima prednosti web platforme „Tegla bazar“ koja je u procesu razvoja i koja će već krajem tekuće godine biti predstavljena javnosti. U pitanju je web platforma koja će služiti za promociju kvalitetnih proizvođača domaćih proizvoda iz svih krajeva Srbije.

Na samom kraju, panelisti su uputili otvoreni poziv svim učesnicima za održavanje daljeg kontakta u vezi bilo kakve savetodavne pomoći ponudivši svoju bezrezervnu i kontinuiranu podršku svim učesnicima konferencije kako bi doprineli njihovom daljem rastu i razvoju.

Inače, ova online konferencija je primarno posvećena proizvođačima iz gradova čije su lokalne samouprave podržale projekat, a u pitanju su Gornji Milanovac, Rekovac, Bela Palanka i Zaječar. S obzirom na nemogćnost održavanja panela u pomenutim gradovima u fizičkom smislu, usled trenutne epidemiološke situacije, edukacija je održana u vidu online konferencije, kao trenutno najbezbednija forma za realizaciju ovakvog edukativnog programa.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>