• 0

Ikea raskida saradnju s kineskim dobavljačem: Godinu dana kupovali drvo sumnjivog porekla

Navode da je to potpuno neprihvatljivo kršenje pravila

  • 0
Ikea

Foto: Pixabay

Ikea je danas objavila da raskida saradnju s kineskim dobavljačem nakon što je otkrila krivotvorene dokumente o poreklu drveta.

- U kompaniji Ikea verujemo u puno preuzimanje odgovornosti za ceo naš lanac, kao i transparentnost o načinu na koji poslujemo. Tokom rutinske revizije dobavljača u Kini, naši stručnjaci za nabavku drveta i šumarstvo otkrili su krivotvorene dokumente u vezi s poreklom drveta u razdoblju od septembra 2019. do oktobra 2020. godine. Ikea odeljenje za nabavku odmah je pokrenulo dubinsku istragu o svemu što se dogodilo, a što je na kraju rezultiralo raskidanjem poslovnog odnosa s dobavljačem. Takođe smo zaustavili i prodaju spornih proizvoda na 57 naših tržišta na kojima su bili dostupni za kupovinu - rekli su u Ikei.

Navode da je to potpuno neprihvatljivo kršenje pravila i da za njega preuzimaju punu odgovornost.

- Naši kupci uvek bi trebalo da mogu u potpunosti da veruju da je sve naše drvo nabavljeno odgovorno -   navode u kompaniji..

Kao veliki potrošač drveta, sprovode oko 200 revizija svake godine.

- Zahvaljujući ovom sistemu uspeli smo otkriti drvnu sirovinu čijem se poreklu ne može ući u trag, te smo brzo reagovali. Širom sveta blisko sarađujemo s više od hiljadu dobavljača opreme za dom i mnogo više poddobavljača. Imamo veliko poverenje u sve njih. Međutim, utvrdimo li bilo kakve nepravilnosti, sa svima će se postupati na isti način. Nećemo oklevati da raskinemo poslovni odnos ni da preduzmemo pravne radnje - kažu.

Video: Težak vam posao? A šta mislite kako je čistiti led sa mosta koji ide preko okeana

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke