• 0

Ikea raskida saradnju s kineskim dobavljačem: Godinu dana kupovali drvo sumnjivog porekla

Navode da je to potpuno neprihvatljivo kršenje pravila

  • 0
Ikea Foto: Pixabay

Ikea je danas objavila da raskida saradnju s kineskim dobavljačem nakon što je otkrila krivotvorene dokumente o poreklu drveta.

- U kompaniji Ikea verujemo u puno preuzimanje odgovornosti za ceo naš lanac, kao i transparentnost o načinu na koji poslujemo. Tokom rutinske revizije dobavljača u Kini, naši stručnjaci za nabavku drveta i šumarstvo otkrili su krivotvorene dokumente u vezi s poreklom drveta u razdoblju od septembra 2019. do oktobra 2020. godine. Ikea odeljenje za nabavku odmah je pokrenulo dubinsku istragu o svemu što se dogodilo, a što je na kraju rezultiralo raskidanjem poslovnog odnosa s dobavljačem. Takođe smo zaustavili i prodaju spornih proizvoda na 57 naših tržišta na kojima su bili dostupni za kupovinu - rekli su u Ikei.

Navode da je to potpuno neprihvatljivo kršenje pravila i da za njega preuzimaju punu odgovornost.

- Naši kupci uvek bi trebalo da mogu u potpunosti da veruju da je sve naše drvo nabavljeno odgovorno -   navode u kompaniji..

Kao veliki potrošač drveta, sprovode oko 200 revizija svake godine.

- Zahvaljujući ovom sistemu uspeli smo otkriti drvnu sirovinu čijem se poreklu ne može ući u trag, te smo brzo reagovali. Širom sveta blisko sarađujemo s više od hiljadu dobavljača opreme za dom i mnogo više poddobavljača. Imamo veliko poverenje u sve njih. Međutim, utvrdimo li bilo kakve nepravilnosti, sa svima će se postupati na isti način. Nećemo oklevati da raskinemo poslovni odnos ni da preduzmemo pravne radnje - kažu.

Video: Težak vam posao? A šta mislite kako je čistiti led sa mosta koji ide preko okeana

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>