• 6

Ako nemate kovanice, evo kako možete uzeti kolica za kupovinu: Ideja jedne Britanke oduševila svet

Ova ideja brzo je privukla pažnju mnogih ljudi

  • 6
Šoping kolica

Foto: Shutterstock

U Srbiji posluje sve više trgovinskih lanaca koji "zaključavaju" kolica za kupovinu kako bi ih kupci "otključali" koristeći kovanice od 5, ili 1o dinara. Ipak, u zemlji u kojoj se kusur retko vraća, malo ko se nije susreo sa neprijatnom situacijom, kada ispred kolica shvati da u novčaniku nema nijednu kovanicu.

Ovaj problem, čini se, nemamo samo mi u Srbiji, već kupci širom sveta, pa su se pojedini dosetili kako da u toj situaciji reše problem i ipak uzmu kolica za kupovinu.

I dok je mnogima glupo da "ukradu" tuđa kolica u kojima se već nalazi novčić, pojedini su se dosetili jednostavnog trika kako se kolica u trgovinama mogu uzeti i bez kovanica ili posebnih plastičnih žetona.

Jedna Britanka pokazala je da je, na mesto gde inače ide novčić, potrebno staviti ključ, njegovu okruglu stranu. Ona je otprilike iste veličine kao otvor  na kolicima i lako menja kovanicu.

Ova ideja brzo je privukla pažnju mnogih ljudi, iako nisu svi zadovoljni ovim korišćenjem kolica.

Neki su spomenuli i mogućnost lomljenja ključa u otvoru ili pak zaboravljanje ključa i povratak kući bez njega. S druge strane, mnogi su oduševljeni i koriste se ovim trikom već godinama.

Video: Da li biste pojeli komad zlata? doručak košta 50 evra i hipsteri će odlepiti za njim

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BralE

    Ka imam privjesak za kljičeve na kom je prikačen zeton uz pomoć magneta.

  • Mile

    To moj unuk radi godinama.Sada mu je devet

  • Crni

    Odes do kase i trazis zeton.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke