• 1

Vlada uložila milion evra u Ovčarsko-kablarsku klisuru, naredni korak izmeštanje saobraćaja

Ovačarsko-kablarska klisura biće simbol srpskog turizma

  • 1
Ana Brnabić, Ovčarsko - kablarska klisura

Foto: RINA

U prethodnom periodu u Ovčarsko - kablarsku klisuru Vlada Republike Srbije uložila je milion evra u realizaciju kapitalnih investicija, a velika ulaganja planirana su i u sledećoj godini.

- Sledi preuređenje Ovačarsko-kablarske klisure i njena potpuna revitalizacija. Imamo uslove za to zbog izgradnje auto-puta, jer nakon toga od ovog područja možemo da napravimo zaštićeno dobro prve kategorije. Kad izmestite saobraćaj ovde će se steći uslovi za mnogo brži turistički razvoj i to je naš cilj. Ovačarsko-kablarska klisura zaista ima sta da punudi posetiocima, a mi ćemo da radimo na razvoju potrebnih sadržaja- izjavila je premijerka Ana Brnabić.

Prirodnom lepotom i bogatim istorijskim nasleđem Ovačarsko-kablarska klisura biće simbol srpskog turizma.

- Reč je o nacionlanom projektu od izuzetnog značaja. Ova kriza koja nas je pogodila, najveće gubitke je zadala sektoru turizma. On je oko milijardu evra, i imajući u vidu da je 2019. godina bila rekordna po broju turista janso je koliko je veliki udarac. Ali Vlada je donela čitav set mera koje su bile usmerene na umanjenje negativnih posledica. Ukupna vrednost iznosi devet milijardi dinara. Te mere pomoći ulivaju nadu da je oporavak turizma u Srbiji moguć. Vidimo svetlo na kraju tunela i počinjemo da radimo na oparavku od kovid turizma. Naučili smo da je moć domaćeg turiste ogromna, a da prirodna bogatstva ne smeju biti zanemarena, poput Ovčarko - kablarska klisure, koja poseduje sve potrebne kvalitete - rekla je Tatjana Matić ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija.

Cilj ministarstva jeste i dalje ulaganje u ovaj kraj. Gradiće se pristanište, RH centar i novac će biti uložen u turističku infrastrukturu, kao i u čišćenje jezera.

- Dogdine se vidimo na novom trgom u Ovčar banji - poručila je Matić.

Ana Brnabić, Ovčarsko - kablarska klisura

Tatjana Matić, Foto: RINA

Površina koja će biti proglašena za zaštićeno dobro sada će biti proširena na 4910 hektara.

- Ministarstvo će intenzivno raditi i sprovoditi sve mere zaštite. Bićemo intenzivnije uključeni u realizaciji projekata. U gradu Čačku će biti završeni i drugi projekti, početak izrade za fabriku prerade vode, kao i za realizaciju revitalizacije deponije Prelići - izjavila je Irena Vujović ministarka zaštite životne sredine.

Video: Deset atipičnih zanimanja za žene: Od kamiondžijke do detektivke

(Telegraf Biznis/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • voja

    nema leba bez motike kakav turizam zna se gde je turizam more je turizam a narodu otvorite fabrike da rade

    0
    1

    Podelite komentar

Google preporuke