• 0

Prodaje se legendarni filmski studio sa glavom lava: Džejms Bond će dobiti novog vlasnika

MGM je tokom pandemije spasio bogati katalog koji poseduje

  • 0
Daniel Craig, Danijel Krejg, Džejms Bond Foto: Tanjug/AP

Filmski studio MGM Holdings, najpoznatiji po posedovanju franšize za filmove o Džejmsu Bondu, sve je bliže prodaji.

Kompanija je, saznaje Vol strit žurnal, već ušla u formalni proces prodaje, a njena procenjena tržišna vrednost je 5,5 milijardi dolara.

MGM poseduje veliki katalog poznatih filmskih naslova i serija koje je kompanija ili producirala ili distribuirala, uključujući filmove o Rokiju, Pravnu plavušu i jedan od najpopularnijih filmova današnjice Zvezda je rođena. U njihovom portfoliju se nalaze i Terminator, Kad jaganjci utihnu, Kišni čovek, Ples s vukovima, Sluškinjina priča i Vikinzi. Ovi filmovi mogli bi prodaju da učine još atraktivnijom. Ipak, kompanija je najpoznatija po Džejms Bond franšizi.

MGM poseduje i servis za striming Epix. Potencijalni kupci raspituju se još od proleća za ovu kompaniju, posebno od kada je striming postao izuzetno tražen tokom karantina.

MGM se nada da će za kupovinu biti zainteresovane i neke kompanije koje nisu među već poznatim imenima u svetu filma, u Holivudu.

Ovo nije prvi put da studio razmišlja o prodaji. Pre četiri godine MGM je bio blizu postizanja dogovora sa jednom kineskom firmom po ceni od 8 milijardi dolara. Ipak, pregovori su propali.

Filmska industrija ove je godine ozbiljno pogođena pandemijom. Filmske studije je pogodilo i odlaganje snimanja i premijera zbog pandemije, ali i zatvaranje bioskopa.

Roki Roki, Foto: Printskrin/YouTube/JohnVexer

MGM nije izuzet od toga. Najnoviji film o Bondu trebalo je da bude premijerno prikazan u novembru, ali je premijera pomerena za april. Studio je, navodno, tražio 600 miliona dolara od Netfliksa kako bi film umesto kroz bioskope, plasirali putem ovog servisa.

Jedan od razloga za prodaju je i taj što je većinski akcionar u MGM Holdings njujorški hedž fond Anchorage Capital Group, koji već nekoliko godina ne beleži nekadašnje rezultate i mora da nadomesti makar deo svojih gubitaka, piše portal MarketWatch.

Ipak, MGM je,bar za sada, spasio bogati katalog koji poseduje, jer je potražnja za njihovim filmovima skočila tokom pandemije.

Video: Deda Đorđe još uvek šije srpske šajkače, a najprodavanija šapka stigla čak do Amerike

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>