• 6
 ≫ 

Oglasila se i NLB: Pribavili smo sve dozvole za preuzimanje Komercijalne. Uplata 30. decembra

 ≫ 

Transakcija će biti završena 30. decembra

  • 6
Komercijalna banka, depoziti, obaveze Ilustracija: Nikola Jovanović

 Nova Ljubljanska banka pribavila je sve neophodne dozvole za preuzimanje 83 odsto udela u Komercijalnoj banci, u skladu sa ugovorom iz februara, saopštila je danas ta banka.

U saopštenju se navodi da se očekuje da preuzimanje Komercijalne banke, koju je NLB banka kupila od države Srbije za 387 miliona evra, bude završeno do kraja godine.

Podseća se da je NLB 11. decembra na vanrednom sastanku deoničara imenovala Upravni odbor Komercijalne banke. Upravni odbor, koji ima devet članova, predvodiće član odbora NLB banke Arčibald Kremser, a u njemu će biti i predsednik NLB banke Blaž Brodnjak.

Ranije je u Ministarstvu finansija potvrđeno da će NLB 30. decembra u budžet uplatiti Srbije 395 miliona evra za Komercijalnu banku, čime će biti okončan proces njenog preuzimanja.

Transakcija će biti završena 30. decembra potpisivanjem više dokumenata.

Narodna banka Srbije je prethodno dala saglasnost slovenačkom NLB-u za sticanje direktnog kontrolnog vlasništva u Komercijalnoj banci, čime su se stekli uslovi za realizaciju preuzimanja Komercijalne banke, rečeno je ranije u centralnoj banci Srbije.

Postupak po tom zahtevu Nove Ljubljanske banke d.d. za sticanje vlasništva u Komercijalnoj banci okončan je 9. decembra.

Video: Potpisan ugovor o prodaji Komercijalne banke

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>