• 7

"Direktor ima 40 puta veću platu od prosečne u Srbiji": Mihajlović opet prozvala Bajatovića

Nije tačno ni ono što neki tvrde da odvajanje delatnosti vodi povećanju cena

  • 7
Zorana Mihajlović Foto: Ministarstvo energetike

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, rekla je da je cilj promena u „Srbijagasu“ stvaranje jakog i uspešnog preduzeća i usklađivanje poslovanja gasnih kompanija sa Zakonom o energetici.

- Suština je da li želimo uspešno i jako preduzeće ili hoćemo direktora koji ima 40 puta veća primanja od prosečne plate u Srbiji i na to dodaje 13. platu koja je deset puta veća od jednokratne pomoći za zdravstvene radnike koji se svakodnevno bore za zdravlje i živote zaraženih korona virusom. I nije samo stvar u platama, već imamo i važne investicije koje kasne, ili da se realizuju investicije koje nisu isplative - rekla je Mihajlovićeva gostujući na TV Hepi.

Ona je istakla da reformisanje „Srbijagasa“ nije pitanje bilo koje ličnosti, već pitanje budućnosti gasnog sektora.

- Zato je Vlada i donela plan reorganizacije i zato smo i formirali radnu grupu za sprovođenje tog plana. Radnu grupu će voditi pomoćnik ministra, a prvom sastanku je prisustvo potvrdio i direktor „Srbijagasa“ - dodala je Mihajlovićeva.

Ona je naglasila da država sve vreme stoji iza „Srbijagasa“ i da je prošle godine prihvatila i 1,2 milijarde evra duga ove kompanije i da je svima u interesu da „Srbijagas“ posluje efikasnije.

Dušan Bajatović Dušan Bajatović, Foto: Tanjug/Kabinet podpredsednice Vlade, Ministarstvo rudarstva i energetike/Zoran Petrović

- Nije tačno ni ono što neki tvrde da odvajanje delatnosti vodi povećanju cena. Naprotiv, ono može da znači i niže cene, pre svega za industriju, koja trenutno plaća visoku cenu gasa, ali i one za domaćinstva. Takođe, mi trenutno imamo situaciju da preduzeća „Transportgas“ i „Distribucijagas Srbija“ trenutno nemaju licencu za delatnosti koje obavljaju i taj problem takođe mora da se reši kroz reorganizaciju „Srbijagasa“ - objasnila je Mihajlovićeva.

Video: Mihajlovićeva udaljila Bajatovića sa sastanka

-25" align="top"]

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eeeeee

    24. decembar 2020 | 11:34

    Neki pametnjakovic je zakonom smislio da direktor moze da ima 9 puta vecu platu od radnika, jel to normalno?

  • Boža zemunac

    24. decembar 2020 | 11:24

    BRAVO ZORANA.

  • Sasha

    24. decembar 2020 | 14:04

    A za onaj logo od 5 mil. dinara u Putevima Srbije jel neko odgovarao. Niko a, zataskali smo i narod budala zaboravice.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>