• 7

Tek što se sporni Boingov avion vratio u igru, morao je prinudno da sleti. Desio se kvar na motoru

Nakon provera koje su trajale skoro dve godine, model 737 Max je ponovo počeo sa radom 9. decembra

  • 7
Boeing, Boing, avion, kompanija, logo Foto: Tanjug/AP

Boingov kontroverzni model aviona, 737 Max, kompanije "Er Kanada", prinudno je sleteo nakon kvara na motoru, saopšteno je iz kompanije.

Podsećamo, ovaj model je bio povučen jer je 2018. izazvao nesreću u Džakarti, a onda 2019. u Etiopiji. Život je izgubilo ukupno 346 osoba. Onda je nedavno ponovo krenuo s radom, tačnije, brazilska kompanija "Gol" se prva okuražila i naručila više od 100 letelica 737 Max.

Nakon provera koje su trajale skoro dve godine, ovaj model je ponovo bio u igri, spreman za komercijalne letove. Na dan 9. decembra let je realizovan na relaciji između brazilskih gradova Sao Paolo i Porto Alegre.

Međutim, isti model koji je kupila kompanija "Er Kanada" poleteo je ovaj put sa samo 3 članova posade, iz Arizone ka Montrealu u Kanadi, ali je nedugo posle uzletanja prinudno sleteo, prenosi BBC.

Najnovije prinudno prizemljenje je izvršeno u skladu sa procedurom, nakon što su piloti primili softversku informaciju o kvaru na motoru.

Video: Jedini avion u kojem možete da sedite u biznis klasi svaki dan, bez testa na koronu

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>