• 0

"Nova osnovna škola u Zaječaru će sama sebe da otplati". Vučić pitao šta garantuju vrhunske fasade?

Potom sledi obilazak radova na izgradnji Hrama Vaznesenja Gospodnjeg i polaganje kamena temeljca za izgradnju Gradskog stadiona, u koji je uloženo 28,5 miliona evra

  • 0
Aleksandar Vučić

Printskrin: Youtube/Tanjug News Agency official

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, posetio je danas Zaječar.

Prvo je obišao završne radove na rekonstrukciji osnovne škole "Hajduk Veljko" i sportske hale, zatim radove na izgradnji Hrama Vaznesenja Gospodnjeg, a potom prisustvuje polaganju kamena temeljca za izgradnju Gradskog stadiona.

- Odlično je urađena škola, laka za održavanje, energetski efikasna, mnogo smo uložili u nju - rekao je Vučić, i pitao šta znači vrhunska fasada?

Korišćene su ploče koje se ušrafljuju u fasadu, manja je potrošnja energije, kaže osoblje i dodaje da će "zgrada sama sebe da otplati", da je nameštaj nov, da su učionice tople.

Predsednik Srbije je obišao sale u novoj osnovnoj školi, i istakao da će država uložiti više novca u sportove kao što su rukomet, vaterpolo i odbojka.

Vučić je stigao i do Hrama Vaznesenja Gospodnjeg i pitao koliko još treba da se gradi, koliko je novca uloženo.

- Do sada je uloženo oko 760.000 evra, od 2006. godine - rečeno je. Potrebno je još minimum barem toliko, dodaju, da se uradi parket, podno grejanje, mermer, ograda.

Predsednik Srbije danas prisustvuje i polaganju kamena temeljca za izgradnju Gradskog stadiona u Zaječaru.

- Ovaj stadion ima ekonomski značaj, to će se tek videti - Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, i dodao da je 2,5 miliona evra uloženo u OŠ "Hajduk Veljko". Dodaje da je ovo "investicija budućnosti, barem za istok Srbije".

28,5 miliona evra je vredna ova investicija, kaže Ničić.

- Poslednjih godina se trudimo da ulažemo u Zaječar. Osim podizanja penzija i plata, gledamo da radimo na infrastrukturi čitavog istočnog dela zemlje - naveo je Vučić.

Dodaje da će biti uloženo 5 miliona evra samo u gradske saobraćajnice, kao i da sledi ulaganje u zdravstvene centre. Oko 5 miliona evra biće uloženo u gerontološke centre.

Predsednik Srbije kaže i da se nastavlja investiranje u škole. Kompanija "Aptiv" došla je i u Zaječar, i do 2022. zaposliće 2.500 ljudi. Ta firma već radi u Novom Sad i Leskovcu.

- Od te fabrike ostaće mnogo više novca za Zaječar, i ljudi će moći da planiraju budućnost ovde, a ne da gledaju kako da odu iz ovog prelepog kraja - istakao je Vučić.

Kraljevica će postati najvažniji deo Zaječara, ako je kvadrat 500 skočiće na 700 evra, a ako je 700 skočiće na 920 evra. Oko stadiona biće potencijala za gradnju hotela i ostalih centara, rekao je Vučić.

Video: Golub od milion evra: Evo kako zaboravljeni hobi i u Srbiji može da donese mnogo para

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke