• 1
 ≫ 

"Rekordna godina na Krovu Srbije": Na Staroj planini tražiće test

 ≫ 

Stara Planina sa novim značenjem reči "odmor"

  • 1
Stara planina

Foto: Youtube/Printscreen/ Dalibor Gmitrovic

Ova godina je bila rekordna za Staru Planinu po mnogo čemu, pre svega finansijama i broju gostiju iako nismo radili tokom vanrednog stanja.  Zabeležili smo dobre cifre u teškim momentima za ceo svet, naravno i za domaći turizam - rekao je za Telegraf Biznis v.d. JP Stara planina, Goran Karadžić.

Kako kaže time je zadovoljan, ali i činjenicom da niko od gostiju ko je boravio ili ko se vraćao sa "Krova Srbije" nije imao problema sa ovom, kako kaže, pošasti.

- Oni koji su imali mogućnost da idu u prirodu, bežali su od gradova i boravili su između ostalog, i na Staroj Planini - kaže Karadžić koji je nedavno od strane Vlade imenovan na čelo ovog preduzeća. Prema njegovim rečima, dosta toga na samom kompleksu nije ranije urađeno, odnosno "loše je urađeno", i da je pravi izazov pred timom sa kojim je spreman da otvori nove sezone.

- Jesmo napravili neke nove sadržaje. Uzeli smo od državnih preduzeća objekte i restaurali, radili smo na otvaranju novih resursa, ali nismo gradili jer nemamo tu mogućnost - naveo nam je on i dodao da ne bi prihvatio poziv da ne misli da će moći da se suoči sa svim izazovima.

- Tim boravi već petu godinu na  Staroj Planini, očekujem da ćemo u toku naredne godine pokrenuti nove objekte, naravno u skladu sa svim relevantnim ustanovima. Najpre je izazov vodosnabdevanje za buduće objekte, ali treba da se poboljša i snabdevanje strujom, odnosno da se obezbedi da struja dolazi i drugim dalekovodima - kaže naš sagovornik.

Ističe da mnogo toga očekuje u sledećoj godini, ali da je fokus na predstojećim nedeljama.

- Trudimo se sada obezbedimo najbolje svojim gostima. Očekujem da će sneg tek da pada, za skijanje i zimske čarolije. Takođe, verujem da da će do aprila da bude produžena zimska sezona. Mi svakako sada nećemo praviti skupove zbog epidemioloških mera. Imaćemo jedino vatromet na otvorenom koji će biti upriličen za naše goste. Poštujemo sve mere i nove smo doneli u razgovorima sa kriznim štabom, kao i predstavnimca vlade i turističke privrede - najavljuje Karadžić.

Goran Karadžić

Novi čovek na čelu rizorta na Staroj Planini/Foto: Privatna arhiva

Kao rukovodilac u javnom preduzeću, ne osporava da nije zadovoljan činjenicom da i u ovoj privrednoj grani pandemija donela dosta problema, kao i zbog toga što je u  našim najvećim gradovima turizam na minimumu.

- Ipak, sa druge strane, ako je nešto dobro u pandemiji, jeste to što oni koji žive u Srbiji, ili oni koji dolaze u domovinu, energiju i oduška traže na planini. Zato mi i jesmo dobro radili  -napomine.

Rizort će od 02. januara, pored ostalih epidemioloških mera, od svih gostiju starijih od 15 godina zahtevati da prilikom prijave u hotel imaju neki od:

- negativan RT - PCR test na prisustvo virusa SARS- COV- 2, ne stariji od 48 časova, ili

- negativan antigenski test, takođe, ne stariji od 48 časova, ili

- pozitivan serološki test na antitetala.

Javno preduzeće Stara Planina i SP RESORT u saradnji sa zdravstvenim centrom Knjaževca će svim gostima omogućiti testiranje i u hotelu Stara Planina antigenskim testom. Cena testa je 1.200 dinara a očekivano vreme čekanja na rezultat je 15 do 20 minuta.

Hotel se nalazi na jednom od najlepših delova Stare planine Jabučkom ravništu, koje pripada teritoriji opštine Knjaževac i trenutno predstavlja najmoderniji i najveći smeštajni objekat u ovom delu zemlje.

Video: 10 destinacija u Srbiji gde možete provesti ostatak prošlogodišnjeg odmora

(V.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>