• 3

Nije poznato samo novo ime crnogorske avio-kompanije, već i ko bi mogao da uloži u nju

Privreda Crne Gore se najvećim delom oslanja na turizam, i zato je osnivanje nove nacionalne avio-kompanije preko potrebno

  • 3
foto Pixabay Foto: Pixabay

Crnogorska nacionalna avio-kompanija Montenegro erlajns morala je da se ugasi, jer nije bila u stanju da se izbori s poteškoćama, a izostala je finansijska državna pomoć.

Restrukturiranje nije bilo opcija, a umesto toga - plan je da se osnuje nova avio-kompanija, poznato je i kako će se zvatiU svakom slučaju, kako pišu tamošnji mediji, izgleda da ima interesenata za taj projekat, i to baš iz zemlje poznate po poslovnom uspehu i jakoj ekonomiji.

Naime, nakon vesti o osnivanju nove avio-kompanije u Crnoj Gori, oglasili su se i potencijalno zainteresovani partneri iz Nemačke. Ambasador Nemačke, Robert Veber, posebno je zainteresovan za aktuelnu situaciju u vezi sa Montenegro erlajnsom, kao i za dalje planove Vlade CG.

Veber je imao sastanak sa ministrom finansija i socijalnog staranja Crne Gore, Milojkom Spajićem, i istakao je da "turizam predstavlja veoma značajnu granu crnogorske privrede", te da zbog toga treba obezbediti dobru transportnu povezanost Crne Gore sa ostatkom Evrope.

Prema rečima crnogorskog ministra, ta zemlja je dominantno turistička avio-destinacija, te je iz tog razloga neophodno da nova firma bude što pre pokrenuta, uz uslov da poslovanje bude po zakonu i ekonomski održivo.

Podsećamo, Montenegro erlajns je 26. decembra obustavio poslovanje, nakon 26 godina postojanja i tri godine manje aktivnog letenja. Za sve to vreme, kompanija je imala oko 10 miliona putnika i trenutno oko 30 zaposlenih pilota.

Video: Prodata Komercijalna banka: Državna kasa teža za 400 miliona evra

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>