• 6

Montenegro Erlajns od sutra obustavlja sve letove: "10 miliona putnika za 26 godina"

Oni su se zahvalili putnicima za godine poverenja i izvinili se svima kojima će ova odluka o radu MA narednih dana i sedmica pričiniti probleme

  • 6
Montenegro erlajns, Montenegro erlajnz, Montenegro airlines Foto: Printscreen/Youtube/ Al Jazeera Balkans

Montenegro erlajns saopštio je da od sutra u celosti obustavlja planirani saobraćaj, javljaju crnogorski mediji.

Kako navode u saopštenju, usled novonastale situacije i odluke Vlade Crne Gore da u daljem periodu ne podrži postojanje ove avio-kompanije, koja negativno utiče na bezbednost nastavka odvijanja avio-saobraćaja, procenili su da je u pitanju nivo rizika koji "Montenegro erlajns" ne može da prihvati.

- Bezbednost putnika, posade i vazduhoplova je prioritet kompanije od osnivanja pa do danas. Koliko god bi nastavak rada od par narednih dana mogao biti od pomoći našim putnicima da stignu na svoja odredišta, obavezni smo da ne odstupimo od procedura koje vazduhoplovstvo poznaje - navodi se u saopštenju MA, a prenose "Vijesti".

Iz MA su kazali da su tokom 26 godina poslovanja prevezli preko 10 miliona putnika, i da je to dostignuće koje niko neće moći da ospori.

MA je toliko godina ukupno poslovao, a "leteo" 23 godine.

Oni su se oglasili povodom tvrdnji da kompanija od 2016. godine nije vršila uplatu poreza i doprinosa na zarade zaposlenih i istakli da u prilog istini ide činjenica "da je u 2020. godini MA izvršio uplatu Poreskoj upravi po osnovu poreza i doprinosa u ukupnom iznosu od 10.813.169 evra".

- U veoma otežanim okolnostima MA je preduzeo sve moguće korake da smanji dugovanja po ovom osnovu i iz sopstvenih sredstava izvršio uplatu u iznosu od 813.169 evra za poreze i doprinose. Takođe, u periodu dok se Zakon o ulaganju u konsolidaciju i razvoj društva primenjivao, pridržavajući se Zakona, izvršena je uplata za poreze i doprinose na zarade zaposlenih u iznosu od 10.000.000,00 evra. Bitno je da podsetimo i na činjenicu da je MA do septembra 2020. godine, redovno izvršio sve uplate prema Aerodromima Crne Gore na ime pruženih usluga za obavljanje letačkih operacija tokom tog perioda 2020. godine. Naša obaveza je bila da učinimo sve da sačuvamo kompaniju i njene resurse, u uslovima nezapamćene krize i odsustva primene već donesenog zakona. Uz sve probleme, uspijevali smo do sada", dodali su iz MA.

Oni su se zahvalili putnicima za godine poverenja i izvinili se svima kojima će ova odluka o radu MA narednih dana i sedmica pričiniti probleme u organizaciji putovanja koja jesu ili planiraju da započnu.

Dirljiv oproštaj

Na društvenim mrežama pojavio se razgovor kontrolnog tornja aerodroma "Nikola Tesla" u Beogradu sa letelicom "MA", te su operateri iskoristili taj trenutak da pozdrave posadu crnogorske kompanije.

- Ako je ovo poslednje poletanje iz Beograda, hvala vam na saradnji. Bilo je veliko zadovoljstvo sarađivati sa vama. Do nekog narednog slušanja. Svako dobro - kazao je operater iz Kontrolnog tornja aerodroma.

Iz Podgorice s ljubavlju

Piloti često postaju umetnici na nebu pošto su u mogućnosti da putanjom svog aviona nacrtaju šta god požele. "Flightradar24" je zabeležio još jedan takav "crtež" i to zahvaljujući pilotu "Montenegro airlinesa".

Naime, pilot koji je upravljao avionom koji je rano jutros leteo iz Podgorice za Beograd, odlučio je da u prestonicu Srbije krene neobičnom rutom, kako bi svojom putanjom iscrtao srce.

Video: Gasi se Montenegro Airlines-a, njen pilot se na najemotivniji način oprostio - u obliku srca!

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    25. decembar 2020 | 22:27

    Milo rasprodaje sve što može dok mu mandat važi, posle kupi pare i seli se u Ameriku ili Dubai

  • Zvele

    25. decembar 2020 | 23:15

    Pa kako će te sad za Beograd?Na magaretu.....

  • Milo

    25. decembar 2020 | 22:28

    Preregistrovao sam firmu u AIR ALBANIA!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>