• 0

Ministarki privrede uručena nagrada za menadžera godine

Zahvaljujući na priznanju, Anđelka Atanasković je istakla da joj je ono utoliko draže što dolazi od RPK, odnosno od privrednika koji dobro poznaju lokalni privredni ambijent i poslovanje privrednih subjekata

  • 0
anđelka atanasković

Foto: Press služba-Ministarstvo privrede

Ministarki privrede, Anđelki Atanasković, uručena je nagrada za menadžera godine koju, tradicionalno, za ostvarene rezultate u prethodnoj godini dodeljuje Privredna komora Srbije - Regionalna privredna komora Kruševac.

Zahvaljujući na priznanju, Atanaskovićeva je istakla da joj je ono utoliko draže što dolazi od RPK, odnosno od privrednika koji dobro poznaju lokalni privredni ambijent i poslovanje privrednih subjekata.

Ministarka se osvrnula i na aktuelnu situaciju, izazvanu pandemijom, podsećajući da je država prošle godine uložila izuzetne napore da, pre svega, sačuva zdravlje ljudi, ali i da pruži podršku privredi, u čemu je i uspela.

- Zahvaljujući pravovremenom i adekvatnom reagovanju države, dobro osmišljenom paketu mera podrške, sačuvali smo vitalnost privrede, likvidnost kompanija, nije bilo zatvaranja fabrika, niti otpuštanja radnika - rekla je ministarka.

Ona je istakla i da u ovoj godini Ministarstvo privrede nastavlja sa podrškom privredi.

- U budžetu je za podsticaj privredi izdvojeno 17,6 milijardi dinara, od čega za podsticaje za direktne investicije nešto više od 15 milijardi dinara, oko 1,6 milijardi dinara za infrastrukturne projekte u cilju lokalnog i regionalnog privrednog razvoja i 2 milijarde dinara za podršku razvoju preduzetništva - naglašava Anđelka Atanasković.

Anđelka Atanasković

Anđelka Atanasković / Foto: Marko Jovanović

Prema njenim rečima, posebno treba napomenuti da, kada je reč o podršci malim i srednjim preduzećima, ministarstvo od ove godine pokreće Program podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za žene i mlade.

- Cilj nam je  da iskoristimo potencijale ženskog preduzetništva, kao i da stimulišemo mlade da ostanu u zemlji i doprinesu razvoju Srbije - rekla je Atanaskovićeva.

Inače, tokom Božićnog privrednog doručka uručene su godišnje nagrade PKS za poslovnog lidera, poslovni rezultat i jubilarna nagrada, kao i povelje za doprinos razvoju lokalne zajednice, izvoznika godine, za doprinos razvoju privatnog preduzetništva, kvalitet proizvoda i doprinos razvoju turizma koje tradicionalno dodeljuje Regionalna privredna komora Kruševca.

Video: Čadež: Očuvana ekonomska baza, zadržan nivo investicija

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>