• 4

Velika svetska banka ostavlja "mutne radnje" iza sebe, ali pre toga mora da plati 100 miliona dolara

Prema sudskim dokumentima, Dojče bank je potkupljiala posrednike kako bi dobijala poslove u Saudijskoj Arabiji

  • 4
Deutsche Bank, Dojče banka, logo

Foto: Tanjug/AP

Nemačka Dojče bank pristala je, pred američkim sudom, da plati kazne u iznosu većem od 100 miliona dolara kako bi izbegla krivični proces po optužbi da je bila deo međunarodne koruptivne šeme s ciljem dobijanja poslova u Saudijskoj Arabiji.

Advokati Dojče bank, koja odavno ima poslovne veze sa odlazećim predsednikom SAD Donaldom Trampom, potvrdili su ovu vest tokom video-konferencije sa federalnim američkim sudom u Njujorku.

Prema sudskim dokumentima, Dojče bank je potkupljiala posrednike kako bi dobijala poslove u Saudijskoj Arabiji, knjižeći isplate kao "popratne naknade".

Portparol banke, Den Hanter, rekao je da sporazum o prekidu krivičnog gonjenja pokazuje da je ta kompanija preuzela odgovornost za svoje poteze i da njena saradnja s američkim federalnim vlastima "odražava njenu transparentnost i rešenost da ta pitanja ostavi daleko iza sebe".

Nemačka globalna banka osnovana je davne 1870. godine, a sedište Dojče bank je u tornjevima-blizancima u Frankfurtu. Ima više od 100.000 zaposlenih širom sveta.

Video: Prodata Komercijalna banka: Državna kasa teža za 400 miliona evra

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    Para vrti gde burgija neće

  • Pomoravac

    A to sto rade sada nije korupcija?

  • Mihailović

    A šta je sa korupcijom kod izgradnje mosta na adi...izgleda ništa, sada se organizuju protesti da se više o tom ne piše, već o protestima...pa čak i sud zabranjuje da se piše o korupciji, šta nema veze sa mozgom...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke