≫ 

"Frilenser sam 20 godina, otkud sada ovaj problem": Traže leks specijalis i izmenu Zakona o radu

 ≫ 

Ističu da neće dozvoliti politizaciju ovog pitanja

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Minimalac
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Velja

    16. januar 2021 | 00:53

    Da skratimo diskusiju, ja placam porez moraju i oni i ne zanima me sta ce da rade i odakle ce ga platiti. Kao nemaju socijalno, zdravstveno.... a kad se razboli leci se na marsu!!! Svi prijavljeni na biro imaju zdravstvenu knjizicu voze se gsp-om po nizoj ceni koja je za nezaposlene itd. Kome se nesvidja spakuje komp pet kablova i gas iz zemlje.

  • Nislija

    15. januar 2021 | 23:43

    Ljudi, hajde da posmatramo stvari i iz drugog ugla. Ja sam svojevremeno radio u fabrici, gde sam morao da knjižim remont mašina kroz PDV, jer se to tretiralo kao USLUGA. To nikad nisam mogao da shvatim. Zašto advokati ne plaćaju PDV? Ako je remont usluga na koju mora da se plati PDV, onda neka i advokati za svoje usluge takođe moraju da plate PDV. Dakle, ako frilenseri moraju da plate dugovanja, onda frilenseri neka usmere pritisak na drugu stranu - da se uvede obaveza da i advokati, osiguravajuće kuće itd. moraju da plate PDV!!! Država advokate ne dira. ZAŠTO???

  • Radovan

    15. januar 2021 | 23:26

    Porez mora da se plati, samo treba da bude 10 do 15% + par procenata kazneno. Drzava preteruje, a freelanseri se prave sada naivni, i hoce da prodju za dz, sto ne moze. Prvo vecina je uzivala zdravstveno - kao nezaposlena lica. Znaci trosili su, a nisu ulagali. Drugo ova prica kako se ovde trosi novac iz inostranstva, od cega drzava kao ima korist kroz PDV, to ima i losu stranu, a evo zasto. Taj novac ako je neoporezovan, podstice inflaciju, a najvise stete imaju oni sto imaju minimalac. Jednostavan primer je da u nekom mestu 5-oro imaju platu 300E, a petoro 1500Evra iz inostranstva. Sta mislite kome ce onaj pekar, mesar, i obucar da se prilagode po ceni? Normalno da ce da dizu cenu, a ovi mali ce da potonu. A ako drzava oporezuje pa uzme od ovih 5-oro po 200Evra, onda drzava ulaganjem tih para u to mesto omogucava da svi koliko je to moguce ravnomerno napreduju