Kuriri i poštari neće da donose robu "na noge": Građani besni, radnici umorni. Ko je u pravu?

Kuriri u poslednje vreme, umesto da sami uruče pošiljku - dolaskom na vrata primaoca, u poštansko sanduče ubacuju izveštaj o navodnom pokušaju dostave, nakon čega paket ostavljaju u najbližoj pošti

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Poštar 30 godina Zemun
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Poštar 30 godina Zemun

    06. mart 2021 | 20:14

    Poštovani, radim 30 godina ovaj posao. Ima raznih kolega, a i razne stranke imamo verujte mi. Ja svako pismo bilo šta da je lepo odem čoveku na vrata i odradim po ps. Post ekspres i to smo počeli da nosimo, uredno pozovem korisnika da se najavi da dolazim na adresu i uredno uručim ako nije kod kuće naravno saopšim mu telefonom da ima paketić za njega. Za 30 godina radnog staža nikada nisam imao problem ni sa kim. Pozdravlja vas poštar MILI Zemun, svi znaju ko sam.

  • abc

    05. mart 2021 | 14:09

    jako cesto imam slicne probleme.. kuriri su toliko bezobrazni pogotovo u poslednje vreme, ogromne probleme imaju i njihovi centri koji ne obavestavaju sms porukom ranije.. vecina kurirskih sluzbi pozove 1-2 puta da telefon zazvoni 2-3 puta, kada se ne javim momentalno posle se ne javlja, treba da ga jurim po gradu da podignem paket i da se prepirem snjim.. cesto kazu da ne mogu da nadju sada paket u kombiju i da ce sutra opet doneti.. naravno do vrata odavno ne nose nego se parkiraju gde im je zgodno i cekaju u kombiju.. ako nemate dinare kurs je kod njih i 110din za evro.. vecina njih je toliko drska vecito nadrndana, a sto je najvaznije ne rade ono sto im je u opisu posla..

  • Nervozni postar

    17. januar 2021 | 12:50

    Ja sam poštar. Kada vidim kako se stranke ophode prema meni, uopšte nemam volju da im uđem u zgradu a kamoli do vrata da dođem. Donesem kaznu od sudskog izvršitelja, oni meni oca, majku i sve po redu. Sve je više saobraćajnih prekršaja i novih kazni za Oko Sokolovo, nama se posao nagomilao, redovno se kupuju pošiljke preko Wisha i Ali Expressa, to normalno mi moramo isto da nosimo. Kada saberemo sve na gomili, preminulo nam je puno stranki kojima smo donosili penzije na ruke, bakšiš nam je manji a posao četiri puta veći. Ko hoće da mu stižu pošiljke od Wisha ili Ali Expressa, neka stupi u kontakt sa svojim poštarom i častite čoveka, doneće vam i velike kutije dimenzija kao Bonita Banana. Pozdrav od poštara koji se dugi niz godina bori sa strankama!