• 11

"Da se radno vreme produži do 22": Grad se zalaže za popuštanje mera

- Očekujem da se od 1. februara radi do 22 sata - rekao je Vesić

  • 11
BEOGRAD puni KAFICI MERE lepo suncano vreme prognoza

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

U trenutku kada počinje masovna imunizacija stanovništva i kada smo disciplinom svih uspeli da smanjimo broj zaraženih vreme je da razmišljamo o popuštanju mera, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić i dodao da je o tome razgovarao i sa predstavnicima Privredne komore Srbije i privrednika.

- Zahvaljujući naporima predsednika Vučića mi smo treća zemlja u Evropi u kojoj je počela vakcinacija i obezbeđeno je dovoljno besplatnih vakcina za sve građane. Posebno sam srećan jer je Grad Beograd uspeo da se izbori da sektor usluga radi do 20 sati. Danas se u Beogradu radi živi, a sve je zatvoreno u Parizu, Berlinu, Londonu, Pragu i Beču. Mi smo uspeli da nađemo meru između očuvanja javnog zdravlja i čuvanja radnih mesta. Obezbedili smo da Beograd radi i tako omogućili desetinama hiljada ljudi da dobijaju plate. Ponosan sam na to. Svesno sam se borio za radna mesta iako sam bio meta napada. Znao sam da ako se zatvori sektor usluga samo u Beogradu ostaje bez posla 40 hiljada žena i muškaraca - istakao je Vesić.

Kako je dodao, sada kada se vidi svetlo na kraju tunela i kada je počela imunizacija vreme je da se produži radno vreme bar do 22 sata.

-  Video sam izjave lekara iz Kriznog štaba da oni predlažu da se mere ne popuštaju do kraja januara. Oni za to imaju svoje argumente kao i mi svoje, razgovaraćemo. U svakom slučaju očekujem da se od 1. februara radi do 22 sata. Mi ćemo se boriti da se to dogodi i ranije - zaključio je Vesić.

(Telegraf Biznis)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sima

    Vesicu prepametan si prvog ce te ukrasti ameri

  • Nes

    Zamenik gradonacelnika pametniji nego ceo krizni štab. Zar krizni štab ne odlučuje? Nećemo valjda slušati Vesica, pa onda imati na hiljade zaraženih i stotine umrlih.

  • Nes

    Nema popuštanja, do 20 h je OK. Sve ostalo je medvedja usluga.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke