• 2

Džekpot u najvećoj američkoj lutriji na pragu milijarde dolara: Ovo su saveti za budućeg dobitnika

Dobitak se izvlači od septembra, dva puta nedeljno

  • 2
Powerball Mega Millions Lottery Lutrija listići

Foto: Tanjug/AP

Džekpot najveće američke lutrije "Mega Milions" dostigao je 970 miliona dolara, ali u poslednjem izvlačenju, u utorak uveče, dobitnik nije izvučen.

Sledeće izvlačenje cela Amerika nestrpljivo čeka, a zakazano je za petak uveče. Ni "Powerball" džekpot ne zaostaje mnogo i iznosi 730 miliona dolara.

Oba džekpota nalaze se u deset najvećih ikada, a izvlače se i povećavaju od septembra, dva pta nedeljno, zasada bez dobitnika.

Naravno, u jednom trenutku to će da se promeni i neko će preko noći postati milijarder. I dok to otvara čitav jedan nov svet prepun novih mogućnosti, često dovodi i do toga da se čitav prethodni život ostavi iza sebe, što kod mnogih u nekom trenutku dovede do pojave anksioznosti.

Svakako, stručnjaci imaju nekoliko saveta za budućeg dobitnika ovog vrtoglavog iznosa.

Powerball Mega Millions Lottery Lutrija listići

Foto: Tanjug/AP

Prva greška koju ljudi čine je to što odmah kažu svima da su dobitnici. Savet je da ova vest ostane među članovima najbliže porodice, jer kada su u pitanju ovako veliki dobici, svi žele da saznaju ko je dobitnik. Cilj je da pobednik zaštiti svoj identitet i da ostane anoniman. U ovom slučaju, laganje drugih je stvar samoočuvanja i bezbednosti.

Drugi savet je da ne jure da podignu nagradu, jer većina organizatora ostavlja rok od tri meseca do godinu dana za podizanje dobitaka. Vađno je sačekati malo, da se vest slegne i u glavi dobitnika, ali i u javnosti i da ne bude pod budnim okom sveta kada podigne novac.

Takođe, kada dobitnik bude išao da se prijavi kao dobitnik, najbolje bi bilo da sa sobom povede tim stručnjaka koji će da obezbede da njegova prava budu zaštićena. U ovu svrhu najbolje bi bilo povesti advokata, računovođu, ili finansijskog stručnjaka. Deo tima trebalo bi da bude i neko ko će služiti kao stražar, za svaki slučaj.

Video: Čuda jesu moguća: Jedan par dobio je na lutriji, a onda je stigla još veća vest

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>