• 4

Grad Beograd će ponovo tražiti produženje radnog vremena: Uslužne delatnosti do 22 sata?

, Telegraf Biznis

"Razumem da medicinski deo Štaba ima svoje argumente i da je protiv popuštanja mera, ali kriza koju je izvazvao virus kovid 19 nije samo zdrastvena već i ekonomska"

  • 4
Goran Vesić

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je da će Grad na narednoj sednici Kriznog štaba ponovo tražiti da se radno vreme u sektoru usluga produži sa sadašnjih 20 časova, na 22 sata.

O tom zahtevu se razgovaralo na prošloj sednici Kriznog štaba, na kojoj ga je Vesić izneo u ime Grada Beograda, PKS i privrede, ali je ostala odluka da dosadašnje mere ostanu na snazi do daljeg.

- Razumem da medicinski deo Štaba ima svoje argumente i da je protiv popuštanja mera, ali kriza koju je izvazvao virus kovid 19 nije samo zdrastvena već i ekonomska i stoga se prilikom donošenja odluka o merama moraju uzeti u obzir i argumenti privrede - naveo je Vesić, a saopštila Gradska uprava.

Prema njegovim rečima, sada kada se vidi "svetlo na kraju tunela" i kada je počela imunizacija, vreme je da se produži radno vreme bar do 22 sata.

- Možemo da razumemo zahteve medicinskog dela Kriznog štaba da se mere ne popuštaju do kraja januara, ali očekujemo da se to dogodi najkasnije 1. februara - rekao je Vesić.

On je dodao da je Srbija, zahvaljujući naporima predsednika Aleksandra Vučića, treća zemlja u Evropi u kojoj je počela vakcinacija i obezbeđeno dovoljno besplatnih vakcina za sve građane.

Vesić je naveo i da danas lokali u Beogradu rade, dok je sve zatvoreno u Parizu, Berlinu, Londonu, Pragu i Beču, te da je država uspela da nađe meru između očuvanja javnog zdravlja i čuvanja radnih mesta.

- Obezbedili smo da Beograd radi i tako omogućili desetinama hiljada ljudi da dobijaju plate. Ponosan sam na to. Svesno sam se borio za radna mesta, iako sam bio meta napada. Znao sam da, ako se zatvori sektor usluga, samo u Beogradu ostaje bez posla 40.000 žena i muškaraca. Danas se borim i za svaku vakcinu više za Beograd - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    Oni bi da radimo u sve tri smene svaki dan bez prava na odmor...to su razmisljanja Srpskog privatnika a da minimalac bude 30000 i da se ne placa prekovremeni rad i rad vikendom...a to sve rade u dogovoru sa ovakvim djuvecarima koji su uzeli pare ....umesto da ukinu nedelje,povecaju minimalac na 50000,oni rade u korist robovlasnika i svog dzepa...ovde radnik nema nikakva prava,osim u drzavnim institucijsma,a privatnici se obogatise i samo se bune a svako za dve godine rada kupi stan i dzip...svaka cast izuzecima koji postuju radnike ali ih ima vrlo malo.Bolja prava i bolje plate i uslovi radnika da prozivimo bar malo neki normalsn zivot u ovoj Srbiji...jer za 40god nikad nije bilo lepo ziveti od postenog rada. .a sad je najgore!

  • Nes

    Valjda Beograd ima i gradonacelnika koji je još i doktor, ko je Vesic da odlučuje i daje predlog tamo gde mu nije mesto, niti je doktor a toliko navalio da produži radno vreme kafana. Pre svega zdravlje, dovoljno je radno vreme do 20 h, u ovoj situaciji koja nije baš sjajna, gde su bolnice i dalje pune. Valjda krizni štab bolje zna nego Vesic.

  • Relja

    Ne laje kera sela radi nego zbog sebe.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke