• 7

U Srbiji do 2024. počinje gradnja novog rudnika

Sastanku je prisustvovala i regionalna direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj

  • 7
Zorana Mihajlović

Zorana Mihajlović / Foto: Promo/MRE

Potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović razgovarala je danas sa rukovodstvom Adriatik metalsa o geološkim istraživanjima koje ta kompanija sprovodi u Srbiji, kao i o početku izgradnje novog rudnika u Raškoj do 2024. godine.

- Rudarstvo u Srbiji ima veliki potencijal za investicije i planiramo da kroz izmene Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima zakonski okvir dodatno unapredimo, obezbeđujući istovremeno sigurnost i predvidljivost za investitore - rekla je Mihajlović, saopštilo je ministarstvo.

Ona je poručila da senada da će nastaviti sa uspešnom realizacijom projekata u Srbiji, a vlada i ministarstvo otvoreni su za saradnju i podršku.

Generalni menadžer i direktor Adriatik metalsa iz Velike Britanije Pol Kronin rekao je da je ta kompanija prepoznala Srbiju kao uspešnu ekonomiju sa dobrim zakonskim okvirom i velikim potencijalom u oblasti rudarstva.

- Velika stvar za Srbiju je što su u njoj već prisutne neke od najvećih svetskih kompanija iz oblasti rudarstva i verujem da i mi možemo uspešno realizovati projekat u Srbiji. Naša kompanija je već prisutna u ovom regionu, u BiH, gde imamo snažan fokus na zaštiti životne sredine i saradnji sa lokalnom zajednicom i isti pristup imaćemo i za Srbiju - kazao je Kronin.

Sastanku je prisustvovala i regionalna direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za zapadni Balkan Žužana Hargitai.

Video: Mihajlovićeva udaljila Bajatovića sa sastanka

(Telegra.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Рашо

    Је ли ово још један рудник магле?

  • Rudar

    Ova se hvali što nam sve stranci pokupiše iako to mogu naši ljudi da rade i da Srbija ima višestruku korist od toga. Zbog Bora nemo mora kadtad da odgovara, kao i ako ovo stranci pokupe

  • Goran

    I ono malo kamena sto smo mislili da je nas NIJE. Nismo sposobni da budemo vlasnici, samo robovi...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke